≫ 

Memoari Marine Abramovič: Od danas u prodaji nova knjiga kraljice preformansa

Marinina priča, naizmenično dirljiva, epska i suptilno duhovita, opisuje jedinstvenu umetničku karijeru u kojoj je sopstvenim telom prevazilazila granice straha, bola, iscrpljenosti i opasnosti, beskompromisno tragajući za emocionalnim i duhovnim preobražajem

  • 0

Nova knjiga Marine Abramovič "Prolazim kroz zidove" koja sadrži memoare jedne od najznačajnjih umetnica u globalnim okvirima od danas je u prodaji.

Na Martovskom festivalu dokumentrani film o kraljici performansa Marini Abramović

Krenuli su sa suprotnih strana, susreli se. Šta mislite da se tamo dogodilo? (FOTO) (VIDEO)

U samom srcu knjige "Prolazim kroz zidove" nalazimo opersku ljubavnu priču, dvanaestogodišnju saradnju s umetnikom performansa Ulajem.

Tih dvanaest godina njih dvoje proveli su uglavnom bez prebijene pare, putujući kombijem po čitavoj Evropi, a zatim je njihova veza popustila i dramatično se okončala na samom Velikom kineskom zidu.

Marinina priča, naizmenično dirljiva, epska i suptilno duhovita, opisuje jedinstvenu umetničku karijeru u kojoj je sopstvenim telom prevazilazila granice straha, bola, iscrpljenosti i opasnosti, beskompromisno tragajući za emocionalnim i duhovnim preobražajem.

Printskrin: Youtube/Creators

Knjiga "Prolazim kroz zidove", čiji su prevod na srpski jezik podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Beogradska filharmonija, na živopisan i snažan način predstavlja jedinstveno životno iskustvo jedne izvanredne umetnice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA