≫ 

Programski savet RTS traži da se prekine emitovanje "Nemanjića"

Prema Pavlovićevim rečima, Programski savet RTS je pisani zahtev o tome uputio prof. dr Vladimiru Vuletiću

  • 45

Programski savet Radio-televizije zatražio je od menadžmenta i uredničkog kolegijuma Javnog medijskog servisa da ne emituje naredne nastavke igrane televizijske serije o Nemanjićima, dok se na internoj projekciji u RTS ne odgleda cela serija, ili bar njena polovina.

Konačno otkriveno kada ćemo gledati drugu epizodu Nemanjića

Predsednik Programskog saveta prof. dr Milivoje Pavlović je za FoNet potvrdio da je takav stav većinom glasova usvojen u petak na sastanku Programskog saveta i ocenio da time nesporazumi oko ove serije, čiju je prvu epizodu RTS prikazao u novogodišnjoj noći, po svemu sudeći, ulaze u novu fazu.

Prema Pavlovićevim rečima, Programski savet RTS je pisani zahtev o tome uputio prof. dr Vladimiru Vuletiću, predsedniku Upravnog odbora RTS, Draganu Bujoševiću, generalnom direktoru, i Nebojši Bradiću, glavnom i odgovornom uredniku Kulturno-umetničkog programa RTS.

Foto: mod.gov.rs

U pismu, koje je potpisao Pavlović, navodi se:

- Ovaj zahtev se obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne javnosti posle emitovanja prve epizode.

- Zahtev Programskog saveta temelji se na odredbama Zakona o medijskim servisima, Statutu RTS i aktima o delokrugu rada Programskog saveta, odnosno, onim stavovima ovih dokumenata koji naglašavaju pravo i obavezu Saveta da razmatra kvalitet programskih sadržaja i vrednuje domete ostvarivanja programske koncepcije Radio Beograda i Televizije Srbije - navodi se u dopisu.

Foto: Marko Todorović

Pavlović nije želeo da govori o budućim potezima Programskog saveta, ističući da je RTS veliki i dobro uređen sistem, u kojem se "tačno zna ko šta radi i za šta odgovara".

- Mi ćemo u potpunosti uvažavati načela slobode stvaralaštva i ingerencije uredničkih timova RTS. Kad odgledamo bar polovinu serije, formulisaćemo svoje stavove, a konačna odluka biće na menadžmentu i urednicima Televizije - napomenuo je Pavlović.

On se "iskreno nada da je nastavak serije bolji, i da će se smanjiti ili sasvim otkloniti ona preduga lista primedbi na prvu epizodu". Upitan šta će se dogoditi u suprotnom slučaju, Pavlović je odgovorio: "E, onda bismo svi bili u velikom problemu...".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    13. januar 2018 | 20:17

    Licni utisak mi je veoma los. Nedostaje mnogo veci broj statista.Bitka u kojoj ucestvuje 15-ak ljudi, deluje neozbiljno, posle bitke lagano caskaju , bez trunke znoja, tragova krvi i borbe, veliki deo pilot epizode je otisao na njegovo lezanje u tamnici, molitve, ovo je serija od koje se mnogo vise ocekivalo. Film Boj na Kosovu, sniman 1989. god, sa mnogo ucesnika, realnim desavanjima, bez danasnje tehnike i efekata... u sat i po vremena je mnogo prikazao. I dan danas se cutiraju recenice iz tog filma. A pogledajte ovih sat i nesto... sramno, po meni.

  • Neko

    13. januar 2018 | 20:20

    Seriju treba prikazivati zbog istorije i likova,a kome se ne svidja dijalog,gluma,recnik,neka snimi bolje.I ne mozete porediti seriju sa "Senke nad balkanom" zbog tematike i radnje.

  • Sv

    13. januar 2018 | 20:45

    Ne postoji ni jedan razlog da serija bude tako " prosta " kad su imali sve uslove .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA