Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija od sutra u bioskopima (FOTO) (VIDEO)

Uprkos uspehu njenog poslednjeg romana i podršci dragog prijatelja i izdavača Sidnija (Matthew Goode), bori se da pronađe nadahnuće nakon grubih ratnih iskustava

  • 0

Film poprilično čudnog naslova stiže u bioskope od četvrtka , ali ovaj naslov krije izvanrednu priču.

Naslov je zadržan u svoj svojoj slavi kako bi se odala počast najprodavanijem istoimenom romanu koji je vladao svim važnijim književnim listama i bio jedna od najčitanijih i najprodavanijih knjiga decenijama . Roman Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija objavljen je 2008., a potpisuju ga Mary Ann Shaffer i njena nećaka  Annie Barrows. Sastoji se isključivo od pisama.

Foto: Promo

Istoimeni film govori o Džulijet Ešton (Lily James), uspešnoj spisateljici slobodnog duha koja živi u posleratnom Londonu. Uprkos uspehu njenog poslednjeg romana i podršci dragog prijatelja i izdavača Sidnija (Matthew Goode), bori se da pronađe nadahnuće nakon grubih ratnih iskustava. Spremna da pristane na prosidbu Marka Rejnoldsa (Glen Powell) privlačnog američkog vojnika, prima neočekivano pismo od farmera ostrva Gernsi po imenu Davsi Adams (Michiel Huisman).

Foto: Promo

Džulijet impulsivno odlazi u Gernsi i želi da piše o klubu ljubitelja knjige neobičnog naziva o kojem joj je Davsi pisao, a koji su osnovali njegovi prijatelji sa ostrva pod nemačkom okupacijom u Drugom svetskom ratu. Kako se formira celoživotna veza između ove neobične grupe prijatelja, Džulijet ubrzo uviđa kako društvo skriva srceparajuću tajnu i boje se da bi je ona mogla otkriti. Kako se Džulijet i Davsi zbližavaju ona počinje da otkriva šta se događalo tokom teških godina. Njena sudbina je sada isprepletena s društvom i Džulijet mora da odluči kako će pomoći svojim novim prijateljima i slediti svoje srce, svesna da se njen život može promeniti na način koji nikada nije očekivala.

Film DRUŠTVO ZA KNJIŽEVNOST I PITU OPD KROMPIRA SA GERNSIJA u bioskopima možete da pogledate od sutra a u distribuciji Blitz Film-a.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA