Ovu priču ne čitajte bez maramica: Kako je Bori Stankoviću sudbina na neverovatan način pomogla da pronađe ljubav svog života

Njihova romansa vraća veru u pravu ljubav

  • 1

Čuveni pesnik Borisav Stanković bio je boem, romantil i veoma sujeveran čovek koji je verovao u sudbinu. Jednog dana na terazijama ugledao je u fotografskom izlogu fotografiju jedne lepe dame. Bila je odevena u mornarsko odelo, za maskembal koji je tih dana trebalo da se održi u Beogradu.

Bora je tada imao 28 godina, bio je na vrhuncu slave, ali je tih dana bio loše volje. Ipak, lik te lepe dame ga je privukao, iako nije znao ko je ona.

ZAVET ĆUTANJA PORODICE STANKOVIĆ: Evo zašto ništa ne znamo o životu čuvenog pisca

Rekao je prijateljima o čemu se radi, da ga je zaintrigirala jedna dama, ali nije računao na ono što će uslediti.

Isto veče drugovi su ga pozvali na maskembal. Pošto je bio loše volje, prvo je odbio, ali je na kraju ipak popustio na njihov nagovor, ali uz jedan uslov - da odu tamo "samo da bace pogled", pa da posle toga produže do Skadarlije.

Sudbina je htela da prva osoba koju je Bora ugledao na maskembalu bude baš ona dama sa fotografije iz izloga. I to obučena kao mornar!

Bila je to ljubav na prvi pogled/ Foto: arhiva

Onako sujeveran se zbunio, klecnula su mu kolena, te je umalo pobegao! Ona je primetila sve to, blago mu se osmehnula i ponudila mu da ga odvede do garderobe.

Bora se pribrao i pošao za tom lepom "mornarkom". Ostatak večeri proveli su zajedno. I ne samo večeri. Svega nekoliko nedelja kasnije, Bora i lepa "mornarka" su se venčali.

Bila je to ljubav kakva se i očekuje - "dok nas smrt ne rastavi".

Izrodila mu je decu, proveli su svoj vek zajedno, njoj se prvoj obraćao za pomoć i mišljenje kada bi nešto napisao.

Od dana njegove, pa sve do svoje smrti, gospa Angelina čuvala je poslednju Borinu cigaretu, kao znak večne ljubavi prema čoveku kojem su zbog nje klecnula kolena i koji umalo nije pobegao kada je prvi put video.

VIDEO: Student u čitaonicu Pravnog fakulteta doneo pisaću mašinu

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA