≫ 

Laušević podigao buru ulogom u "Korenima", a ovako je on opisao sebe i svoj život: Imam dušu veliku kao planina, imam veru u Boga. Sve ostalo što mi ljudi mogu oduzeti, ni ne treba mi

"Glas, stas, gluma...jedan je Laušević, čovek suze pustio"

  • 17

- Ovaj Laušević povratak mi deluje kao povratak jednog od tih besmrtnih legendi, koji su ostavili neverovatan trag na mnoge. Jedan od najtalentovanijih i meni lično najdražih glumaca dok sam bio klinac, opet mi vraća osmeh na lice svojom glumom - samo je jedan od komentara na maestralnu glumu Žarka Lauševića u sinoćnoj epizodi nove serije "Koreni".

Ekranizacija čuvenog Ćosićevog romana pobrala je mnoge hvale od strane gledalaca, ali i onaj osećaj "to kod nas ne može da bude" kada se nađemo pred nečim zaista kvalitetnim. Sudeći po komentarima na drušetvenim mrežama, najveći utisak je ipak ostavio Laušević, kome je s pravom data glavna uloga.

Žarko Laušević nije sa ovog sveta, on je hodajuća emocija: Tviter gori zbog vanzemaljske glume u "Korenima". Ovakvu seriju smo dugo čekali (FOTO) (VIDEO)

Laušević tumači Aćima Katića, glavu imućne kuće, seoskog gazdu i radikalskog prvaka koji se zahteva od svojih naslednika da usvoje njegova uverenja.

Scene u kojima on tvrdoglavo odbija da se "savije pred manitjašima", svog sina Đorđa kažnjava rečima "Da je do tebe, moja bi kuća opustela", kao i razgovor na Badnje veče, gde se zbog politike odriče Vukašina, nakon što je sve svoje nade da mu linija neće izumreti položio u njega, držale su gledaoce na širom raširenih očiju. Setili ih na neke starije dane kada su domaće glumačke veličine imale priliku da publici pokažu koliko mogu.

Publika je ostala bez daha Printskrin: RTS

U te dane vratila ih je cela glumačka ekipa. Ne zna se ko je bio bolji. Lauševiću su se gledaoci ipak najviše obradovali, jer kako pišu, još uvek im zjapi praznina od skoro dve decenije koliko je proveo van naših pozorišta i ekrana. Iako je poslednjih godina imao sjajne uloge ("Smrdljiva bajka", "Senke nad Balkanom"), svi osećaju kao da je baš uloga Aćima njegov veliki povratak.

Podsetimo, Žarko Laušević je preko 15 godina proveo u Americi, nakon suđenja za ubistvo dvojice građana Crne Gore u julu 1993. godine. Pomilovan je 2011. godine, a već iduće mu je vraćen pasoš. Izdao je dve knjige koje su postigle veliki komercijalni uspeh - "Godina prođe, dan nikako" i "Druga knjiga".

Kako su obe knjige autobiografske, ostavljen je prostor da se iz njegovih rečenica tumači njegovo sopstveno viđenje života. Ove rečenice mnogima su se urezale u svest:

Kako je Laušević izgledao u "Boju na Kosovu" pogledajte ovde:

VIDEO: Dobra gluma ne znači da u seriji nema grešaka

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sundjer Bob

    22. oktobar 2018 | 10:48

    Gledajte i ucite kako se glumi mladi narastaju...nije dovoljno sam tekst nauciti i bez emocija ga izreci a vas je mnogo takvih...Lause legendo!

  • mnzs

    22. oktobar 2018 | 10:38

    Ma Laus je kralj nepobediv.👍🏼

  • Beba

    22. oktobar 2018 | 11:21

    LAUŠEVIĆ UVEK JE BIJO NE GLUMAC NEGO GLUMČINA .SVAKA ČAST ZA SERIJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA