Mladi pisac zapalio svoju knjigu zbog Kije Kockar: Napali su ga da je to uradio iz ljubomore, a njegov motiv je bio potpuno drugačiji

Grupa Kijinih obožavalaca napala je mladog pisca zbog ovog poteza

  • 10

Mladi pisac Vladimir Tabašević spalio je primerak svoje nove knjige "Zabluda svetog Sebastijana" i objavio fotografiju gorućih stranica na Fejsbuku. On je u obrazloženju ovog dela spomenuo Kiju Kockar, zadrugarku i novopečenu pevačicu čiji je prvenac takođe spaljen, pa je njegov potez protumačen dvojako.

- Nikad se nisu zapitali da li im je možda "nečitljiva" jer ne čitaju. Posle Kijine knjige "Moj potpis", "Zabluda Svetog Sebastijana" je spaljena u ime "kulture", "čitljivosti", "razumevanja", korektnosti, limunade, "odmora za dušu", i drugih frazetina kojima su skloni oni koji se izdaju da su skloni " strasnoj meri" u književnosti - napisao je on.

Grupa Kijinih obožavalaca napala je mladog pisca zbog ovog poteza, procenjujući ga u svetlu sveopšteg razočaranja u kulturnu, a posebno književnu scenu. Sa druge strane, on je sam objasnio da je, očigledno, pogrešno shvaćen.

- Ja spalio iz solidarnosti sa Kijom, oni pročitali kao da kmečim jer je mlada dama čitanija, traženija i tiražnija od mene. Standardan spin. Iako, istini za volju, moju apsolutnu podršku za svoje eventualne literarne podvige bi imala Aleksandra Subotić - odgovorio je Tabašević na napade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    30. oktobar 2018 | 13:03

    Ne, nisi shvaćen pogrešno, i nisu te napali isključivo Kijini obožavatelji. Stvar je u tome da suštinski i nema bitne razlike između tvojih i Kijinih knjiških bulažnjenja. Samo ti je pala na um ideja da privučeš pažnju, što ti je i pošlo za rukom. Marketing, ali takav, iza kojega ne stoji delo. Reklo bi se, nesrazmerno ponudi:)

  • Beba

    30. oktobar 2018 | 12:32

    Kao sto se svako bavi pevanjem i sebe naziva pevac ili estradnim umetnik tako danas svako pise knjige i naziva sebe piscem!U Srbiji je epidemija tj pandemija od pevaca ,pisaca,starleta i rijaliti igraca!!!!!

  • Maruna

    30. oktobar 2018 | 11:19

    Tužno za tu decu kojima je Koja uzor. Roditelji dajte novac decu za nešto što će ih učiniti boljim, a ne za nešto što će ih zalupiti i unazaditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA