≫ 

Vladimir Tabašević dobitnik Ninove nagrade za knjigu koju je zapalio i tada spomenuo Kiju Kockar

U najužem krugu za Ninovu nagradu bili su romani "Prekasno" Branke Krilović, "Odustajanje" Jelene Lengold, "Uhvati zeca" Lane Bastašić, "Deseti život" Saše Savanović, "Zabluda Svetog Sebastijana" Vladimira Tabaševića i "Beogradski trio" Gorana Markovića

  • 0

Vladimiru Tabaševiću pripala je NIN-ova nagrada za knjigu "Zabluda Svetog Sebastijana ", saopštio je danas žiri u beogradskom Dorćol Platzu.

Tabašević je 65. dobitnik NIN-ove nagrade, a odluku je doneo žiri koji je radio u sastavu Tamara Krstić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Zoran Paunović (predsednik).

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Žiri je većao od jutros u 10 sati.

U najužem krugu za Ninovu nagradu bili su romani "Prekasno" Branke Krilović, "Odustajanje" Jelene Lengold, "Uhvati zeca" Lane Bastašić, "Deseti život" Saše Savanović, "Zabluda Svetog Sebastijana" Vladimira Tabaševića i "Beogradski trio" Gorana Markovića.

Foto: Facebook/Vladimir Tabašević

Pokrovitelji NIN-ove nagrade su Zberbank, GO Stari grad, kao i jedna domaća i jedna strana kompanija koje žele da ostanu anonimne.

Podsećamo, mladi pisac Vladimir Tabašević spalio je primerak svoje knjige "Zabluda svetog Sebastijana" i objavio fotografiju gorućih stranica na Fejsbuku pre nekoliko meseci. On je u obrazloženju ovog dela spomenuo Kiju Kockar, zadrugarku i novopečenu pevačicu čiji je prvenac takođe spaljen, pa je njegov potez protumačen dvojako. Pročitaje više o tom potezu OVDE.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA