≫ 

"Kako si mi prijatelju stari?" Pronađena pisma Nikole Tesle koja otkrivaju njegov pravi odnos sa Mihajlom Pupinom (FOTO)

 ≫ 

Od priče o suparništvu do bliskog odnosa dvaju naučnika

Komentari

  • Leontijevic Z

    29. oktobar 2020 | 23:58

    Mihajlo Pupin je priznati naucnik ali i veliki egoista. Sve je oko njega "moralo" biti kako je ON zamislio. Nije podnosio pametnije ljude od sebe. Bio je vest manipulator i to je dobro umeo da iskoristi u svakom drustvu. Svoje usluge je debelo naplacivao svima. Bio je jedan od najuticajnijih i ?najbogatijih ?? profesora u SAD. Pupin je Teslu mrzeo do paranoje, jer je ovaj bio otkrovljenje u svetu nauke i kako je Tesla sve vise priznavan kao genije, Pupin se sve vise trudio da pokvari tu sliku o Tesli. Placao je novinarima i raznim komisijama da pisu lose o Tesli. Isao je sam ili sa agitatorima da se deru na Teslinim predavanjima i ometaju predavanja. Najzad, lazno je svedocio kao "glavni" ekspert na sudjenju oko patenta za radio uredjaj i stao na Markonijevu stranu, pa je Sud prvo presudio u korist Markonija ali u junu 1943, Vrhovni Sud SAD je upravo zbog LAZNOG SVEDOCENJA MIHAJLA PUPINA UKINUO PATENT MARKONIJU I VRATIO GA NIKOLI TESLI !!! Pupin se pokajao na samrtnoj postelji i molio da mu dodje Tesla kako bi mu oprostio. Genije je dosao da obidje Pupina i oprostio mu. Danas, na zalost postoje ljudi, koji zarad sopstvenog profita, IZMENJUJU ISTORIJU i predstavljaju Pupina kao dobrog coveka i Teslinog prijatelja. To je velika obmana. Pupin i Tesla su dva sveta i to nikad ne treba mesati. Genije kao sto je Nikola Tesla je neponovljiv u istoriji ljudskog roda. Pupin je natprosecni odlican ucenik, streber, i vrlo lukav covek i ... to je dovoljno ali nista vise od toga. LZ

  • Nikolas

    6. mart 2019 | 20:55

    KAD JE TESLA UMRO TROJICA SRBA SU IZNELI MNOGA DOKUMENTA I NAUCNE RADOVE I TAKO ZA PAR SATI PREDUHITRILI FBI VISOKO RANGIRANOG AGENTA TRAMPOVOG STRICA!! ZASTO JE TESLA UBIJEN OSTACE VECITA TAJNA A VERUJE SE DA JE U PITANJU STRAH OD TESLINOG IZUMA KOJI BI MOGAO PASTI U RUKE SOVJETIMA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA