Posle požara u Notr Damu "planula“ knjiga o Kvazimodu: Giganti za prodaju ne stižu da isporuče dovoljno primeraka

Skočila i prodaja engleske verzije romana iz 1831. godine

  • 3

Gigant za onlajn prodaju Amazon saopštio je da je skočila prodaja romana Viktora Igoa "Bogorodična crkva u Parizu" u originalnoj verziji na francuskom jeziku, posle požara u katedrali Notr Dam u Parizu.

Amazon je dodao da je skočila i prodaja engleske verzije romana iz 1831. godine, javila je agencija AP.

Priča francuskog pisca o fizički deformisanom zvonaru Kvazomodu u katedrali, pomogla je tada u renoviranju crkve u centru Pariza, koju je zahvatio veliki požar.

Notr Dam, srednjovekovna katedrala u gotskog stilu, jedna je od najpoznatijih u zapadnoj Evropi. Upisana je u spisak svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO) i svake godine je poseti gotovo 14 miliona turista i katoličkih vernika.

VIDEO: Prvi snimak iz vazduha, u kom se vidi sva šteta na Bogorodičinoj crkvi

(Telegraf rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    18. april 2019 | 15:42

    "Pre nekoliko vekova nestalo je coveka koji je ovu rec ispisao na svom zidu, zatim je nestalo i reci na crkvenom zidu, pa ce naskoro mozda nestati s lica zemlje i same crkve". Viktor Igo.

  • javna ličnost

    18. april 2019 | 16:07

    Meni se mnogo više dopada Igoov roman "Vandeja se buni" o rojalističkoj pobuni seljaka u francuskoj pokrajini Vandeji 1793. godine protiv francuske revolucije.

  • Bolem

    19. april 2019 | 10:32

    Ko je katedralu zidao taj je pozar i izazvao, pa, to je ocigledno. Mafija vlada mafija sudi i presuduje. Mafija montira sudenja kao stao su namontirali paljenje katedrale.Tesko nama sa svetskom mafiom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA