• 0
 ≫ 

Maestralna izvedba predstave beloruskog ansambla u Madlenijanumu: U komediji uživale mnoge ličnosti iz javnog i političkog života

 ≫ 

Publika je kraj komada dočekala na nogama nagradivši burnim aplauzom umetnike koji su se više puta vraćali na naklon

  • 0

Kulturnu scenu Beograda prošle sedmice zasigurno je obeležilo prvo gostovanje jednog beloruskog teatra. Zaslužni ansambl Teatar-studija filmskih glumaca Nacionalnog kino-studija Belarusfilm izveo je predstavu "Niko nije obećao lak život" na sceni Madlenijanuma.

Publika je kraj komada dočekala na nogama nagradivši burnim aplauzom umetnike koji su se više puta vraćali na naklon. U komediji su uživale mnoge ličnosti iz javnog i političkog života, među kojima ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Valerij Briljov, ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič, šef misije Kazahstana Jeržan Žarilkanov, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragomir J. Karić, slikar Milan Cile Marinković, te glumci Lazar Ristovski i Ivan Bekjarev.

Dragomir Karić i Aleksandar Čepurin/ Foto: Promo

Domaćini članovima ansambla Aleksandru Timoškinu, Jeleni Girenok, Veri Poljakovoj, Valeriji Jefimenko, Aleksandru Brankeviču i Antonu Žukovu bili su Ambasada Belorusije i Karić fondacija. Glumica Vera Poljakova je na dar od Karić fondacije dobila ikonu i maramu s motivima Belog anđela, najlepše srpske freske, što za nju, kako je istakla, predstavlja izuzetnu čast.

Foto: Promo

Inače, gostovanje beloruskih umetnika je deo realizacije mape puta u odnosima između dve države koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko.

Dragomir J. Karić, kao počasni konzul Belorusije i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Belorusije i Srbije, ulaže veliki napor da dođe do svestrane saradnje između svih ministarstva, te da se privredeni i ekonomski odnosi podignu na visoki nivo koji su odveć dostigli politički odnosi.

Foto: Promo

Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok