Gledaoci "Igre prestola" besni zbog hladnog pozdrava sa Duhom (FOTO) (VIDEO)

Jezovuk ga je gledao crvenim očima, povređen nakon bitke, ali Džon je samo skrenuo pogled

  • 0

"Nisi ništa bolji od Sersei" poručuju na Tviteru gledaoci Džonu zbog toga što se u poslednjoj epizodi "Igre prestola" oprostio od svog jezovuka Duha prostim klimanjem glave. I ne samo što se nije propisno oprostio, već sam došao na ideju da Duha pošalje iza Zida, sa Tormundom i drugim Divljanima.

- Čak i ako Deneris postane luda kraljica, opet će biti bolji vlasnik ljubimaca nego Džon - jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Gledaoci su toliko tužni što je beli jezovuk opet ostao siroče, da je 9GAG čak napravio i aplikaciju da "pomazite najboljeg dečaka".

A Tviter je poludeo.Više ih je zabolelo napuštanje Duha nego neuzvraćene ljubavi Džendrija, Tormunda i Brijene.

Naročito jer se jezovuk borio rame uz rame sa Džorom, prvi uleteo u bitku i iz nje se vratio krvav i bez pola uha. A od svog gazde nije dobio ni toliko da ga za kraj pomazi po glavi. I naročito jer se mnogi sećaju da dok je Džonovo telo (pre Melisandrine intervencije)  ležalo na stolu u Crnom zamku, Duh je sve vreme bio kraj njega.

Istini za volju, Džon se u "Poslednjim Starkovima" ponašao prilično čudno kada je njegova prošlost u pitanju. S jedne strane, ograđivao se od svoje porodice, dok je sa druge odbio da od njih išta krije.

Njegovo opraštanje od Duha na neki način jeste simoblično. Duh je deo starog Džona, onog ko je bio pre vraćanja iz mrtvih, pre Deni i saznanja o svom poreklu. Kao jezovuk on ga vezuje za ime Stark, kao štene koje je našao u letnjem snegu za svoju braću i sestre, kao jedini albino član čopora za kopilad, kao životinja krajnjeg Severa za Noćnu stražu... Džon sve to polako prestaje da bude.

No, uvek se sumnjalo da Starkovi imaju telepatske veze sa svojim životinjama. Da li su one prekinute kada se Džon vratio iz mrtvih? Da li je vaskrsli Snežni ipak bitno izmenjen, a da toga nismo ni svesni? Njegov povratak u život zasada ostaje jedan od glavnih zapleta koji "Igra prestola" nije uspela da nam objasni.

U međuvremenu neki fanovi teoretišu da će ovo odvajanje od Duha zapravo biti Džonov kraj. Reči Starkovih jesu "Zima dolazi", ali Nedova poruka koju sva Stark deca pamte jesu: "Kada sneg padne, usamljeni vuk umire, ali čopor preživi". A zima je došla i na jug.

Video: Ove zveri kao da su izašle iz "Igre prestola"

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA