≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba umetničkih radova sa likovnih kolonija u Staroj i Novoj Pazovi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljeni su radovi slikara i vajara koji su ovog septembra stvarali na kolonijama

  • 0
Zorica Opavski, Stara i nova Pazova izložba slika Foto: Telegraf.rs

Dve izložbe sa dve likovne kolonije otvorene su večeras u Staroj i Novoj Pazovi.

U holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi predstavljeni su radovi umetnika koji su bili učesnici 12. Likovne kolonije koju organizuje Udruženje likovnih umetnika Stara Pazova.

- Na 12. likovnoj koloniji ULUSP "Stara Pazova 2023" okupilo se 28 autora različitih starosnih dobi i različitih likovnih kreativnosti. Svojom likovnom ostvarenošću, samouvereno su ispisali svoje impresije na platnu i znalački utisnuli svoje "staro traganje". Individualnim zapisom kistom, trajno su utisnuli sebe u letopise slikarstva - rekla je Zorica Opavski, predsednica ULUSP-a.

Inače, kolonija u Staroj Pazovi održana je 2. septembra, stvaralo je 28 umetnika iz Mošorina, Rume, Karlovčića, Beograda, Bačkog Jarka, Novog Sada, Stare Pazove... koji su sa sobom doneli motive prirode i zavičaja, vesele boje, dobro raspoloženje...

Kada je reč o izložbi u Novoj Pazovi u Galeriji doma kulture, a u organizaciji Umetničkog udruženja Nova Pazova, pod nazivoma "Pohvala Marijani", na njoj su predstavljeni radovi umetnika sa 9. Umetničke kolonije povodom Dana doseljenika.

Umetnička kolonija “I ja volim Novu Pazovu” okupila je poslednjeg vikenda septembra 35 umetnika iz Beograda, Vojke, Golubinaca, Podunavlja, Inđije, Rume, Stare i Nove Pazove kako onih mladih koji tek stupaju u likovni svet tako i već afirmisanih slikara.

Druženje koje je u ambijentu osnovne škole Rastko Nemajić Sveti Sava proteklo u nadahnutoj atmosferi, nastavljeno je i posetom Kisaču izložbi Pavela Surovog i Petrovaradinu koji su domaćini priredili svojim umetnicima.

Obe Likovne kolonije i ove godine je podržala lokalna uprava opštine Stara Pazova.

(Telegraf.rs)

Video: Kolekcija predmeta slikarke Nadežde Petrović: Nasleđe staro 5 vekova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA