Bujošević se obratio REM-u: Uredite prava za sportske prenose, samo Srbi ne mogu da prate mečeve svoje reprezentacije

Zahteva promene, kako bi i ovdašnji građani mogli da uživaju u prenosu

  • 7

Činjenica je da građani Srbije neke sportske događaje od nacionalnog značaja ne mogu da prate na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Povodom toga, generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević uputio je pismo Regulatornom telu za elektronske medije (REM).

- U obavezi smo da vas obavestimo da je preduzeće "Junajted medija" ekskluzivni vlasnik televizijskih prava prenosa pojedinih sportskih događaja koji su na listi najvažnijih događaja od posebnog značaja koju ste utvrdili 14. 3. 2018. godine.

Članom 46 o elektronskim medijima Republike Srbije u stavu dva, propisano je da regulator blagovremeno sastavlja listu najvažnijih događaja domaćih i stranih, koji su od posebnog značaja za sve građane i na koje isključivo pravo prenosa može ostvariti samo televizija koja pokriva celokupno područje Republike Srbije i koja pruža slobodan pristup emitovanju svog programa.

Odbojkašice Srbije Foto: japan2018.fivb.com

Regulator o tome obaveštava Evropsku komisiju.

Sportski kanali "Sport kluba", koji su u vlasništvu "Junajted medije", ne raspolažu nacionalnom frekvencijom. Zbog toga je veliki deo gledalaca uskraćen praćenja sportskih događaja od nacionalnog značaja.

Radi se o prenosima finalnih mečeva Svetskog prvenstva u odbojci na kojima je učestvovala reprezentacija Srbije, kao i mečeva fudbalske reprezentacije Srbije u Ligi nacija i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ova primedba važi za sve vlasnike televizijskih prava sportskih događaja i zato smatramo da je neophodno da preduzmete mere iz vaše nadležnosti.

Samo građani Srbije nisu u mogućnosti da prate mečeve svoje reprezentacije Foto: MNPress

Molimo vas da date obavezujuće preporuke za događaje od nacionalnog značaja kako bi se obezbedilo emitovanje ovih sadržaja na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, kao što je to urađeno u susednim zemljama.

Samo građani Srbije nisu u mogućnosti da prate mečeve svoje reprezentacije jer terestrijalna prava nisu ponuđena nijednoj nacionalnoj televiziji - kaže se između ostalog u pismu koje je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević uputio Regulatornom telu za elektronske medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    22. novembar 2018 | 07:19

    Arenu nisi pomenuo. Zašto Bujoševiću? Prozivaš Sport klub a televizija u vlasništvu Telekoma takođe urniše više od pola Srbije.

  • Au demagogija

    22. novembar 2018 | 07:37

    Pa svako domaćinstvo plaća 150 din,smanji plate zaposlenima i budi konkurentan.Imaju plate veće od ljudi koji vode ovu državu...

  • Desha

    22. novembar 2018 | 09:02

    A šta bi sa Arenom i crnim utorkom za srpski sport? Sram te bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA