≫ 

Udovica dobre prošlosti i tihe naravi traži gospodina za brak, šifra "Plavuša": Ovako su izgledali oglasi za upoznavanje pre 80 godina

Oglasi su kulturno i smerno sročeni, ali i pored toga vrlo direktni

  • 0

I pored toga što mnogi misle da su se ljudi nekada, kad nije bilo interneta, više družili, novine su i pre 80 godina bile pune oglasa za upoznavanje. Ovo su samo neki koje je 1939. godine objavio list Pravda:

Udovica – mlađa, pristojne spoljašnjosti, dobrog srca, lepa i tihe naravi, skromnih prohteva i dobre prošlosti. Stalno zaposlena i usled toga bez poznanstva, pa želi upoznati gospodina sposobnog za brak. Pisati administraciji pod “Plavuša”.

Inteligentan – simpatičan mladić taži poznanstvo jedne dame, koja bi mu omogućila da polaže šoferski ispit. Pristajem na sve uslove uz punu diskreciju. “Poslušan”.

Dama – lepe naravi, inteligentna i lepe spoljašnjosti. Miraz do 100.000. Želim poznanstvo obezbeđenog čoveka, mladog i zdravog. Pisati za “Slavonku”.

Činovnik – bankar regulisan, otmen i mlad. Zbog slabog poznanstva želi se dopisivati sa gospođicom od 30 godina. Odgovor poslati pod oznakom “za Beograd”.

Slučaj Harijeta - večiti zaljubljenik u medeni mesec 

Printskrin/Narodna biblioteka

List Vreme piše o neobičnom slučaju jedne mlade žene, koja obožava medeni mesec. U jedan sanatorijum kod Nice dovedena je ovih dana gđa Harijeta Stjuart, koja ima čudnu stras da svoj život pretvori u stalni medeni mesec.

Istraga je ustanovila da se Harijeta, u toku poslednjih dvanaest godina, uvek oko Božića venčala u Evropi sa nekim bogatašem, da bi na jugu Francuske mogla da provede medeni mesec. Ali, svaki put posle dočeka Nove godine ona bi nestala, da bi se povukla nekuda u neko mirno selo Engleske i tamo živela skromno i povučeno.

Njena strast je da provede medeni mesec, a zatim da nastavi svoj osamljeni mirni život. Pretpostavlja se da je Harijeta jednom bila udata, jer ona redovno dobija veću rentu preko jedne engleske banke, koja uopšte neće da da obaveštenja o poreklu tog novca.

Prema tome, jasno je da ona svoje manevre u cilju provoda medenog meseca ne vrši iz materijalnih razloga.

(Telegraf.rs/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA