Vučić sa švedskim privrednicima o privlačenju investicija u Srbiju! (FOTO)

Predstavnici švedskih kompanija, koje imaju svoja predstavništva u Srbiji, istakli su da investitori u slučaju naše zemlje mogu računati na dobar investicioni osnov, kao i na obrazovanu i stručnu radnu snagu, a premijer Srbije ih je pozvao da iznesu sugestije i savete u cilju popravljanja investicionih uslova

  • 9

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavio je danas najznačajnijim švedskim kompanijama program ekonomskih i zakonodavnih reformi srpske vlade i pozvao ih da iznesu sugestije i savete u cilju popravljanja investicionih uslova, kako bi Srbija privukla što veći broj stranih investitora.

Na Poslovnom forumu u Stokholmu, u organizaciji Trgovinske komore Švedske, uz učešće predstavnika kompanija Scania, Ericšon, SAAB, Alstom, Amphenol Koneksi i drugih, srpski premijer je rekao da mere fiskalne konsolidacije idu po planu, te da je prvi put u državnoj kasi u januaru ostvaren suficit, preneo je RTS.

Prema Vučićevim rečima, Vlada sprovodi reforme zbog Srbije, a ne zbog nekoga spolja, iako u tome ima podršku MMF-a, Svetske banke, EBRD-a.

Foto: Tanjug/Zorana Žestić Foto: Tanjug/Zorana Žestić

Za naredne dve godine premijer je najavio rast od oko dva odsto.

On je pozvao švedske kompanije da ulažu u Srbiju i naglasio da od njih možemo da naučimo šta su rad, disciplina i odgovornost.

Govoreći o prednostima Srbije za ulaganja, premijer je, između ostalog, naveo novčane podsticaje, dobar Zakon o radu, ugovore o bescarinskom izvozu i pre svega političku stabilnost zemlje koja je na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Srpski premijer je dodao da u Srbiji ljudi moraju mnogo više da rade kako bi živeli bolje i da ništa neće pasti s neba, što je naišlo na odobravanje i izazvalo veliki aplauz svih učesnika Poslovnog foruma, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Vučić je naglasio da je Srbija stabilna zemlja, koja ima dobre odnose sa zemljama u regionu, ali i ostalim zemljama u Evropi, kao i sporazume o slobodnoj trgovini.

Predstavnici švedskih kompanija, koje imaju svoja predstavništva u Srbiji, istakli su da investitori u slučaju naše zemlje mogu računati na dobar investicioni osnov, kao i na obrazovanu i stručnu radnu snagu.

Takođe, naglasili su značaj političke i druge stabilnosti Srbije, što je veoma važan uslov za privlačenje stranih investicija.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Istaknuta je i važnost nastavka procesa privatizacije javnih preduzeća, što će poboljšati ekonomsku situaciju u zemlji, navedeno je u saopštenju.

Programom posete Kraljevini Švedskoj predviđeno je da se predsednik Vlade Srbije sastane sa svojim švedskim kolegom, predsednikom vlade Stefanom Lovenom, ministarkom spoljnih poslova Margot Valstorom i prvim zamenikom predsednika parlamenta, a potom i jednim od lidera kompanije "Erikson".

U srpskoj delagaciji su ministar finansija Dušan Vujović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

VUČIĆ U ŠVEDSKOJ: Srbiji je OSNOVNI CILJ da postane deo EU! (FOTO)

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posteni Svedjani

    2. februar 2015 | 13:21

    E tu se necemo ovajditi?! Svensoni ulazu u biznis samo kad imaju 1000(hiljadu)%profita i sve moduce drzavne garancije i osiguranja!!! Kad su prevarili i Adolfa, lako ce sa nama! Kazu da su Jevreji ucili zanat od njih?!! Daleko im hladna kuca!!!!!

  • Investitor

    2. februar 2015 | 15:32

    Svedska je ozbiljna zemlja i svoja investiranja zasniva na ozbiljnosti, profitu i korektnom partnerstvu! Razgovori premijera Srbije i drzavnog vrha Svedske mogu da doprinesu stvaranju povoljne klime i ostvarenju uslova koji ce doprineti konstruktivnoj partnerskoj saradnji!

  • Natasa

    2. februar 2015 | 13:07

    Znamo da Vucic radi na privlacenju investitora u Srbiju!To je za dobrobit gradjana Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA