Vučić: Srbija mora dosta da radi kako bi privukla investitore iz Švedske!

- Važno je da ovde u skandinavskim zemljama, luterantskim ili protestantskim, pokažete veću posvećenost i da govorite istinu, jer oni ne vole da slušaju bajke, ni priče o lakim rešenjima - rekao je premijer Srbije prilikom boravka u Švedskoj i dodao da samim tim što "Šveđani retko zovu premijera" govori da su zainteresovani da ulažu u Srbiju

  • 8

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Stokholmu da očekuje da će Srbija imati više investicija iz Švedske, ali da moramo još mnogo da uradimo da bismo privukli ulagače iz te zemlje.

Vučić sa švedskim privrednicima o privlačenju investicija u Srbiju! (FOTO)

VUČIĆ U ŠVEDSKOJ: Srbiji je OSNOVNI CILJ da postane deo EU! (FOTO)

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Važno je da ovde u skandinavskim zemljama, luterantskim ili protestantskim, pokažete veću posvećenost i da govorite istinu, jer oni ne vole da slušaju bajke, ni priče o lakim rešenjima - rekao je Vučić i dodao da je govorio ono što misli, ono što se u Srbiji dešava i da se njegovim domaćinima to dopalo.

U izjavi za TV Pink premijer je naveo i da je domaćinima rekao kako misli da su "ljudi u Srbiji zadovoljni, da su osetili napredak", uprkos "teškoj političkoj situaciji sa kojom se suočavamo van Srbije i teškim ekonomskim reformama koje moramo da sprovodimo u Srbiji".

Pomenuo je i da su mnogi od zvaničnika u Švedskoj ali i predstavnici najvećih firmi - Volvo, Skanija, Alstom, Erikson, biranim i lepim rečima govorili o Srbiji, jer "veruju u našu budućnost".

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Premijer očekuje da ćemo imati mnogo više investicija iz Švedske, da će konačno u Srbiju doći IKEA, a domaćine je zamolio za pomoć u formiranju berze.

- Berza kod nas nije nikad zaživela. To traži ogromnu odgovornost i ako bismo neka od javnih preduzeća stavili na berzu to bi bilo od velikog značaja za nas i značilo bi mnogo više ozbiljnosti i mnogo brži ulazak stranih investitora - rekao je Vučić dodajući da veruje da ćemo takvu pomoć i dobiti.

Ponovio je da mu je velika čast što je u Stokholmu, jer "Šveđani veoma retko zovu premijere", što je, prema njegovim rečima, dokaz da su zainteresovani da ulažu u Srbiju.

- Živećemo bolje kada budemo radili više, jer ne postoji čudotvorac koji će da obezbedi da nešto sa neba pada i to Šveđani izvanredno dobro razumeju - zaključio je Vučić u izjavi za TV Pink.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    3. februar 2015 | 00:48

    A GDE DA RADIM.GDEEEE????

  • jelena

    4. februar 2015 | 19:05

    Ovako se bori za svoju zemlju, kao sto to odlucno cini Aleksandar Vucic. Ovo je pravi pokazatelj kako se trebamo svi ponasati i truditi da Srbiju predstavimo u najboljem svetlu i da privucemo veci broj stranih investitora. A

  • Miona

    2. februar 2015 | 23:15

    Samo teskim radom mozemo doci do dobrih rezultata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA