Dačić: Da čuvamo sećanje na one koji su branili zemlju

- Mora se čuvati sećanje na sve koji su branili svoju zemlju - istakao je premijer u tehničkoj vladi prilikom polaganja venca i cveća na spomen-obeležje dvojici pripadnika vojnog vazduhoplovstva koji su poginuli braneći Srbiju od NATO agresora

  • 7

Na brdu Straževica iznad Beograda danas je polaganjem venaca i cveća na spomen-obeležje dvojici pripadnika vojnog vazduhoplovstva odata pošta svim poginulim u NATO agresiji na tadašnju Srbiju i Crnu Goru.

Vence na spomen-obeležje "Glasnik sa Straževice" položili su  Ivica Dačić, predsednik parlmenta Nebojša Stefanović, ministri Slavica Ðukć Dejanović i Aleksandar Antić, rođaci i prijatelji stradalih, pripadnici Vojske i brojni građani.

Posle odavanja pošte dvojici pripadnika Vojske Srbije Vlastimiru Lazareviću i Vladimiru Vujoviću, Dačić je istakao da se mora čuvati sećanje na sve koji su branili svoju zemlju, istakavši da su to sve bile nedužne žrtve - i vojnici i policajci i obični građani.

On je istakao da čuvanje uspomene na njih znači i čuvanje sećanja na taj istorijski događaj i izvlačenje pouke da Srbija mora da učini sve da u narednom periodu brani svoje nacionalne i državne interese na način koji sprečava svaku mogućnost napada na nju.

- Srbija danas vodi politiku kojom pokušava mirnim putem da reši sve probleme s kojima se suočava - rekao je on, podsetivši da je NATO agresija pre 15 godina sprovedena bez pravnog osnova i odluke Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je naglasio i da je obaveza države da brine o svim porodicama žrtava, a da je na mladim generacijama da ne zaborave to što se tada dogodilo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flirt3 SRB

    24. mart 2014 | 14:30

    - Mora se čuvati sećanje na sve koji su branili svoju zemlju !!!! A policajce na Kosovu,sto su branili zemlju, stavljas i njih u vitrinu da ih se secas. Ko ti bre pise te govore i kako vas nije sramota da to pricate.

  • Darko

    24. mart 2014 | 13:20

    Tada nije bila Srbija i Crna Gora vec SR Jugoslavija

  • Ljuti Četnik

    24. mart 2014 | 14:48

    Pored toga bombardovanje nije bilo u skladu sa Ženevskom konvencijom jer su kasetne bombe i bombe punjene uranijumom zabranjene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA