Zeman: NATO je slagao da je bombardovao samo vojne objekte! (FOTO)

- Češka vlada je bila poslednja koja se sa tim složila, uslov za saglasnost bilo je to da će se bombardovanje ticati isključivo vojnih objekata. Obećali su da će to ispuniti, ali taj uslov nije bio ispunjen - rekao je Miloš Zeman, osvrćući se na pitanje novinara na godišnjicu NATO bombardovanja

  • 9

Češki predsednik Miloš Zeman rekao je danas, povodom 15-godišnjice od intervencije NATO u Srbiji, da je njegova zemlja bila poslednja članica Alijanse koja se saglasila s bombardovanjem i to pod uslovom da se akcija tiče isključivo vojnih objekata, ali da taj uslov nije ispunjen.

Na pitanje novinara da se osvrne na godišnjicu bombardovanja NATO-a i na činjenicu da je i tada bio u vlasti, Zeman je, posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, odgovorio:

- Više puta sam na to odgovarao i sada ću to rado učiniti. Češka vlada je bila poslednja koja se sa tim složila, uslov za saglasnost bilo je to da će se bombardovanje ticati isključivo vojnih objekata. Obećali su da će to ispuniti, ali taj uslov nije bio ispunjen - kazao je Zeman.

Zeman je podsetio da kada je tadašnji predsednik Češke predložio da se zapovedniku NATO-a, američkom generalu Vesliju Klarku dodeli najviši orden Češke - Orden belog lava, on je to kao premijer odbio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notorious

    1. april 2014 | 15:45

    I šta ste vi uradili po tom pitanju?

  • Baja

    1. april 2014 | 16:34

    Bog je velik

  • Kakvi crni rusi

    1. april 2014 | 17:24

    Verujte mi na rec cesi su nasi najveci prijaltelji, neverovatno koliko nas vole, bez ijednog razloga... Hvala vam prijatelji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA