OTKRIVAMO: Evo zbog čega Tomin mercedes košta 1.000.000 evra! (VIDEO)

Potpuno uništen blindirani mercedes predsednika Srbije u sudaru sa autobusom procenjuje se na fenomenalnih milion evropskih novčanica, a naš portal otkriva da li i zbog čega ovaj automobil zaista toliko košta

  • 51

Slupani "Mercedes GL 500 brabus" koji je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio na poklon od šeika Muhameda bin Zajeda princa Ujedinjenih Arapskih Emirata prema prvim procenama košta 1.000.000 evra, a Telegraf.rs vam otkriva kako je moguće da ovaj automobil košta toliko, a tajna je u načinu pravljenja i dodatnoj opremi koja ga potpuno personalizuje!

Šeik Ujedinjenih Arapskih Emirata na poklon Srbiji darivao je tri takva mercedesa, a jedan od njih "pripao" je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, e baš taj poklon je radnik firme koja održava ove "ljute makine" u sudaru sa autobusom totalno uništio, a ekskluzivne fotografije tog sudara možete pogledati OVDE!

Mercedes GL 500 barbus prava je aždaja na putu, dužine 5,12 metara, visine 1,85, a širine 1,93, a težak je čitavih 5 tona i sa 9 erbegova!

Predviđeno je da ovaj "tenk" može da razvije brzinu i do 300 kilometara na sat, a prosečna potrošnja je 13,7 litara, dok je zapremina rezervoara fantastičnih 100 l!

Poznati automobilista i urednik topspeed-a Andrej Kulundžić kaže da se realna cena u standardnoj verziji ovog automobila kreće do 350.000 evra, ali i da ne može sa sigurnošću da proceni koliko vredi predsednikov slupani mercedes jer ne zna tačne generalije automobila.

- Neka standardna verzija ovog tipa "Mercedesa" je 350.000 evra i to za verziju koja nije blindirana, kada se auto blindira i dodatno personalizuje cena se dodatno uvećava. Takođe je pitanje od kog modela je napravljen ovaj model, što je najbitnije prilikom određivanja cene, a stepen zaštićenosti koji je u ovom slučaju visok jer je očigledno pravljen za šeika takođe podiže cenu i sve to ukupno može da se kreće od 600.000 evra pa i preko milion - kaže on.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima kosmos

    11. april 2014 | 15:04

    Tomo!Ako je tvoj blindirani dzip pretrpeo ovoliku stetu u sudaru sa "ikarbus"gradskim autobusom onda je tebi bezbednije da se vozis GSP-om pod uslovom da imas bus plus posto autobusu ne fali nista sem fara.Ili kupi domace juga jer bi i on prosao bolje u ovom sudaru.Mislim da je ovde nesto drugo u pitanju,a ne ovo sto je nama servirano od strane novinara,ipak je ovo Srbija a mi srbi...

  • Vojo

    11. april 2014 | 16:40

    Neverovatno je da službe koje štite predsednika države,odvezu njegov automobil u neki tamo ovlašćeni servis,bez uvrede,na zamenu guma i `ladno ostave auto,po principu bacim ključeve i doći ću sutra po njega.Da li se neko zapitao od tih "stručnjaka",da je moguće da neko izvrši sabotažu,da ugradi prislušne uređaje,da uradi bilo šta što može ugroziti bezbednost predsednika i države,i da bi trebalo da imaju stalan nadzor nad tim autom dok je u servisu??? Ovo najbolje govori kakva smo mi banana republika u kojoj niko ni o čemu ne vodi računa i gde je sve moguće...

  • Henri

    11. april 2014 | 16:40

    Sve,sve, al ovo da trosi 13 litara slatko me je nasmejalo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA