ĐILAS: Niko iz mog tima nije prekršio zakon!

Lider demokrata kaže da se ne oseća ugrožen zbog istrage o rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra i tvrdi da krivična prijava u tom predmetu nije utemeljena

  • 19

Lider Demokratske stranke Dragan Ðilas izjavio je da niko iz njegovog tima u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda nije prekršio zakon uključujući i bivšeg gradskog menadžera Aleksandra Bijelića i bivšeg direktora agencije za investicije Marka Blagojevića koji su danas saslušani u Odeljenju za privredni kriminal beogradske policije.

- Ponosan sam na sve što sam uradio sa svojim timom i siguran sam da niko iz mog tima nije prekršio zakon i zahvaljujući tome Beograd danas izgleda kako izgleda - rekao je Ðilas.

Ističući da se ne oseća ugrožen zbog istrage o rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra, Ðilas je naveo da krivična prijava u tom predmetu koja je danas objavljena u nekim medijima nije utemeljena jer, kako je objasnio, ne postoji mogućnost da iko na tenderima za projekte koje finansira Evropska investiciona banka (EIB) ili Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) utiče na to ko će dobiti posao.

- Da biste uopšte tražili sredstva od EIB i EBRD morate da imate projekat, a kada dobijete sredstva onda vam banka daje konsultanta koji učestvuje u pripremi uslova tendera na koji banka potom daje saglasnost. Ovo je bio najbolji tender za građevinsku industriju u poslednjih 15 godina - tvrdi Ðilas.

Bijelić i Blagojević i još pet osoba saslušani su danas u okviru predistražnog postupka u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra, saopštila je Direkcija policije i Policijska uprava Beograd navodeći da se sumnja da je nezakonitim izborom ponuđača budžet Grada Beograda oštećen za oko šest miliona evra.

Saslušanje Bjelića i Blagojevića će biti nastavljeno u ponedeljak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA