Vučević: Cilj poboljšanje javnog sektora

- Radimo predlog mera koje će doneti poboljšanje funkcionisanja javnog sektora - rekao je gradonačelnik Novog Sada i dodao da će predložiti veću kontrolu javnih preduzeća od strane lokalne samouprave

  • 4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izajvio je da je cilj najavljenog redefinisanja gradske vlasti poboljšanje rada javnog sektora.

- Radimo predlog mera koje će doneti poboljšanje funkcionisanja javnog sektora - rekao je Vučević novinarima, dodajući da će predložiti veću kontrolu javnih preduzeća od strane lokalne samouprave.

Vučević je kazao da ne vidi razlog za nervozu i kroz šalu prokomentarisao da "kada vidi napise u medijima može mnogo toga da sazna o razgovorima koje vodi".

On je kazao da je neverovatno da neko preduzeće, koje je gubitaš, bude u isto vreme i donator, naglasivši da je kontrola finansija u javnim preduzećima na dnevnom nivou suštinsko pitanje za rešavanje problema njihovog funkcionisanja.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da nije siguran da li će koalicioni partneri prihvatiti njegov predlog mera.

- Biće sigurno promena, jer oni koji su pokazali da nisu sposobni da odgovore zadatku na nekim funkcijama treba da budu sklonjeni. Tu mislim i na kadrove iz SNS-a, kao i na kadrove iz drugih stranaka koalicionih partnera, ali ponavljam nije bitna raspodela ko će voditi koje preduzeće već sistem funkcionisanja - rekao je Vučević.

On je dodao da mnogi govore da grad ne pomaže rad Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a kako je rekao, upravo je grad obezbedio 200 miliona dinara kojima je odblokiran račun te ustanove.

Na pitanje novinara kada će neko odgovarati za ogroman minus u PU "Radosno detinjstvo", Vučević je rekao kada je o zakonskoj odgovornosti reč da je to pitanje za policiju i tužilaštvo, ali je naglasio da mu nije jasno kako je bivši direktor tog preduzeća još uvek na slobodi.

- Što se političke odgovornosti tiče upravo ćemo sada videti koliko će biti podržan naš predlog o promeni funkcionisanja javnih preduzeća. Koliko vidim iz medija svi su zdušno za redefinisanje, a uveren sam da će biti otpora i da neki neće to prihvatiti - kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, pred Novosadjanima će biti odluka da li će podržati predlog o novom načinu funkcionsanja javnog sektora ili su za to da sve ostane po starom.

Kada je reč o razgovorima sa koalicionim partnerima, Vučević je kazao da je sa delom partnera iz koalicija već obavio razgovore, a da sa delom tek treba da ih obavi, ne precizirajući termine tih razgovora, niti termin konačnog donošenja zaključaka povodom redefinisanja unutar gradske vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    15. april 2014 | 14:18

    Predlog radim , tezak rad , procvetace - Novi Sad...

  • Cobi ns

    15. april 2014 | 15:31

    Što priča,što ne radi...dve god.je gosp.gradonačelnik a stanje u gradu je sve lošije!?!Prethodne su optuživali,nazivali pogrdno,imputirali im sve i svašta i zašto ih nisu procesuirali ako je nešto od toga istina??!!Jednostavno,nije istina a ovde možeš svakoga klevetati,i nikom ništa?!Prethodnik je napravio dva nova bulevara u gradu,sve je funkcionisalo,niko nije štrajkovao,plate su bile na vreme!!

  • Zoran

    15. april 2014 | 14:29

    Trava nije ošišana, sve je zaraslo a krpelji caruju.To nije bilo tako za vreme bivše vlasti!Manite se filozofije,radite nešto konkretno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA