Vučević: Cilj poboljšanje javnog sektora

- Radimo predlog mera koje će doneti poboljšanje funkcionisanja javnog sektora - rekao je gradonačelnik Novog Sada i dodao da će predložiti veću kontrolu javnih preduzeća od strane lokalne samouprave

Komentari

  • Cobi ns

    15. april 2014 | 15:31

    Što priča,što ne radi...dve god.je gosp.gradonačelnik a stanje u gradu je sve lošije!?!Prethodne su optuživali,nazivali pogrdno,imputirali im sve i svašta i zašto ih nisu procesuirali ako je nešto od toga istina??!!Jednostavno,nije istina a ovde možeš svakoga klevetati,i nikom ništa?!Prethodnik je napravio dva nova bulevara u gradu,sve je funkcionisalo,niko nije štrajkovao,plate su bile na vreme!!

  • Радован Којић

    15. april 2014 | 15:02

    Како се троше војвођанске, наше паре: Покрајина набавила ¼ милиона четкица за зубе, 1/10 милиона паковања гела за руке, на хиљаде књига, и....... шта још не! Предузећа, предузетници, установе, разне организације и многи други кроз видове „ инвестиција, развоја, образовања, обнове, санације “ и шта још не потрошено на милијарде НАШЕГ новца. Да кажемо неколико ситних примера: “Буџетским корисницима на територији АПВ” испоручене су књиге “Приручник за практичну примену закона о јавним набавкама”, првих 1.576 примерака по цени од 72.957,61 евра; па поново по цени од 60.177,00 евра за 1.300 комада допуњеног издања; па онда још једном за 1.000 комада плаћено је 65.248,07 евра (65,2 евра по комаду). Преостали дуг, до износа од 379.806 евра, “исплаћен” је испоруком 31 књиге са невеликим тиражима, међу којима су и наслови као што су “Зашто нисмо разумели Зорана Ђинђића”, или “Параноја у свемиру”. Који парадокс, довољно образовани са префиксом проф.др.итд. купују књиге наслова“Приручник за практичну примену закона о јавним набавкама” нису га савладали,праве грешку у набавци на нашу штету. Биће да ја нисам савладао, пара немам. За горе наведено је занимљив наслов: “Зашто нисмо разумели Зорана Ђинђића”, или “Параноја у свемиру”. Зашто Зорана не разумеју не знам, али знам да параноја улази у тела власника поменутих титула. ЗАШТО *?* Упркос гомили испоручених књига Извршно веће иначе има своју штампарију, ниједна од осам испорука, није прошла процедуру јавних набавки. Ниједан од испоручених наслова није оцењиван од стручне, литерарне, или интелектуалне јавности, а да не говорим од поменутих префикс стручњака. Једно предузеће добило је најмање 151.612 евра за нове технологије (манипулације) предузеће је “вратило” испоруком 142.927 малих четкица за зубе. Четкице су подељене основним школама за ученике са сметњама у развоју у Војводини. За те паре деца су могла добити потребније ствари, говорка се да им четкице за зубе нису ни подељене. У праву су, шта ће деци пола милиона четкица, у праву су и то, што су купили гел, па ваљда им треба данас за прање сопствених руку. Молим, апелујем на надлежне органе на „хигијенски преглед“ време је за чистији живот !!!

  • Zoran

    15. april 2014 | 14:29

    Trava nije ošišana, sve je zaraslo a krpelji caruju.To nije bilo tako za vreme bivše vlasti!Manite se filozofije,radite nešto konkretno!

  • Dag

    15. april 2014 | 14:18

    Predlog radim , tezak rad , procvetace - Novi Sad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA