Ešton stigla u Srbiju: Na redu sastanci s Nikolićem, Vučićem i Dačićem! (FOTO)

Viskoka predstavnica EU svoju posetu Beogradu započela je sastankom sa predsednikom Srbije, a planirano je da se u toku dana sastane sa Aleksandrom Vučićem, Majom Gojković i Ivicom Dačićem

  • 7

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton doputovala je u Beograd, a na početku posete sastala se sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Očekuje se da će glavne teme razgovora biti evropski put Srbije i dalji tok normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Eštonova će tokom dana razgovarati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a na posebnoj sednici parlamenta obratiće se poslanicima Skupštine Srbije.

Ona će imati i odvojeni sastanak sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, a u saopštenju izdatom u Briselu uoči posete navedeno je da će se visoka predstavnica EU sastati i sa prvim potpredsednikom vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

- Radujem se što ću imati priliku da sa novom vladom razgovaram o budućim izazovima - poručila je Eštonova pred dolazak u Beograd.

Ona je istakla da je Srbija postigla "impresivan napredak" na evropskom putu, što se posebno odnosi na početak pregovora o pridruživanju EU i proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    28. april 2014 | 12:35

    Stigla gazdarica Srbije !

  • Bacac plamena

    28. april 2014 | 12:54

    Ne daj Boze da je sretnem u mraku, dozivotne traume bi imao. Donela spisak uslova sta da odrade ovi nasi...

  • Dada22

    28. april 2014 | 16:29

    Stizu uptstva kako dalje, nije na nama da mislimo,ima ko je tu pametan i ko ce da nam kaze sta treba da radimo. Mi samo da slusamo,da ne talasamo,blaga lobotomija i sve ce biti lepo. Polako ,postepeno ce oni da nas vode ,necemo ni da osetimo kada voda krene da na usta ulazi,a iako shvatimo u nekom trenutku gde smo stigli,uveliko ce bit kasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA