OVO SU NOVE ODLUKE VLADE: Radno vreme od 7:30, vozila samo za državni vrh

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić objasnio je da je cilj ovih mera bolja efikasnost javnog sektora, ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama

  • 28

Vlada Republike Srbije donela je odluku da u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade, Republičkom javnom pravobranilaštvu i javnim agencijama radno vreme počinje u 7:30 časova i završava se u 15:30 časova. Takođe, od sada će pravo na službeno vozilo visoke klase na stalno korišćenje imati predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik i potpredsednici Vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Odluka o radnom vremenu je doneta sa ciljem postizanja bolje i efikasnije organizacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Takođe, na današnjoj sednici Vlade Srbije, propisan je način racionalnog korišćenja službenih vozila, kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić objasnio je da je cilj ovih mera bolja efikasnost javnog sektora, ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    1. maj 2014 | 16:21

    A kada cete poslanike naterati da sede u skupstini za vreme zasedanja, a ne da setaju gradom ili rade neke druge poslove a ne ono za sta su placeni.U skupstinu svrate samo po plate, sramota je da na zasedanjima skupstine gledamo prazne klupe.

  • NN

    1. maj 2014 | 12:04

    99%inspektora koriste sluzbeni automobil za dolazak l odlazk sa posla,to sprecite i ne treba 10%.

  • Pera

    1. maj 2014 | 12:44

    Krenuo je kao Sinisa Mihajlovic, vazno je da se himna peva i da dolazis rano na posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA