VELIMIR ILIĆ: Moramo da spasimo ljudske živote, to je najvrednije što ima Srbija!

- Ja sam aktivan, samo nisam vam atraktivan za slikanje. Obilazio Rudnik, Gornji Milanovac i Čačak, bio s građanima i pripadnicima Vojske na terenu, braneći nasipe da voda ne prodre. Moram da priznam da sam besan na natpise da ništa ne radim - kaže ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije

  • 23

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić kaže za Telegraf.rs da je od početka problema s poplavama aktivan, da pomaže građanima i demantuje natpise medija da "ništa ne radi"!

- Ja sam aktivan, samo vam nisam atraktivan za slikanje. Obilazio Rudnik, Gornji Milanovac i Čačak, bio s građanima i pripadnicima Vojske na terenu, braneći nasipe da voda ne prodre. Moram da priznam da sam besan na natpise da ništa ne radim - kaže Ilić za naš portal, pa nastavlja:

- Nije bitno šta radi ministar za vanredne situacije, najvažnije je da se sačuvaju ljudski životi, da se spase što se spasiti može.

- U pojedinim delovima Srbije evakuacija je prošla odlično, dok u drugim krajevima ide dosta sporo. Građani moraju da poslušaju savet vlasti i da rade s njima, jer je to najbolje za sve - kaže Ilić.

"Srpski Šojgu", kako ga nazivaju srpski mediji, (po ugledu na čuvenog ruskog ministra za vanredne situacije Sergeja Šojgua - prim. aut.) kaže da ga raduje brza pomoć Rusije koja je poslala 70 visokoobučenih spasilaca s najmodernijom opremom.

- Zahvalan sam Rusiji na pomoći, a evo i iz EU stiže pomoć. Kiša polako staje, a sad je najvažnije da se Srbija odbrani od nadolazećeg talasa i da bedemi na rekama izdrže. Dirnut sam i odazivom ljudi koji su pohrlili da pomognu drugima u nevolji. To je prava slika - zaključuje Ilić.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plivac

    17. maj 2014 | 21:59

    Veljo ne mlati praznu slamu!Kad nista ne radis da pomognes ovom jadnom narodu, makar cuti!

  • Cacak032

    18. maj 2014 | 00:02

    Vecu stetu je doticni gospodin napravio Cacku nego poplava,verujte mi

  • mile

    17. maj 2014 | 22:24

    Probudio se iz Zimskog sna,a zaboravijo Mrku na koridoru??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA