Udovičić: Kroz radne akcije u obnovu Srbije! (FOTO)

- Neophodno je da se mobiliše cela Srbija, da svako ko može uzme učešće i da svi zajedno doprinesemo obnovi tamo gde je potrebno. U radnim akcijama učestvovaće svi zainteresovani, ali najviše omladina, koja je uvek kad je najteže uz svoj narod, spremna da pomogne - kazao je ministar sporta i omladine

  • 7

Ministarstvo omladine i sporta će zajedno sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja inicirati izmenu Zakona o volontiranju, kako bi se omogućilo da se kroz radne akcije krene u obnovu delova Srbije koji su stradali u katastrofalnim poplavama, poručio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je danas predvodio volontere koji rade na čišćenju ulica u Paraćinu.

On je istakao da je, nakon ukidanja vanredne situacije, vreme da se svi uključe u obnovu zemlje.

- Neophodno je da se mobiliše cela Srbija, da svako ko može uzme učešće i da svi zajedno doprinesemo obnovi tamo gde je potrebno. U radnim akcijama učestvovaće svi zainteresovani, ali najviše omladina, koja je uvek kad je najteže uz svoj narod, spremna da pomogne - kazao je Udovičić.

Ministar je zahvalio svim mladim ljudima koji širom zemlje danima rade na normalizaciji stanja u poplavljenim gradovima.

- Danas smo, prema upustvima štaba, jedan deo volontera poslali i u Svilajnac i u Kostolac, a pre par dana smo bili u Obrenovcu. Ovo je tek početak akcija, jer nas veliki posao tek očekuje - poručio je ministar omladine i sporta, posebno zahvalivši preduzeću "Lasta" koje prevozi volontere na područja gde je potrebna pomoć.

Više od 200 omladinaca i volontera Ministarstva omladine i sporta nalazi se danas u Paraćinu, Svilajncu i Kostolcu, gde učestvuju u čišćenju gradova i obavljaju druge zadatke, prema uputstvima štaba za vanredne situacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asa

    23. maj 2014 | 16:13

    Treba napraviti akcije ali da se uzmu nezaposleni i da im se dadne plata,masa ljudi nema sta da jede bukvalno

  • Pera

    23. maj 2014 | 17:50

    moze,ali sa platom kao u Hrvatskoj....znam da bi oni voleli dzabe...moze i to,al ako se i oni odreknu plata..Jorgovanka i slicni dusebriznici

  • Znači Mile apeluje

    23. maj 2014 | 16:11

    Osiguravajuća društva i organizacije da narodu isplate štetu,a ne da se prosi po belom svetu!!! SKOJ se povampiruje???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA