ZBOG MRTVIH U POPLAVAMA: Dačić se upisao u knjigu žalosti u ambasadi BiH

- Povodom tragičnih poplava nesagledivih razmera koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu uzrokujući gubitke ljudskih života i veliku metarijalnu štetu, u ime građana Republike Srbije i u svoje ime izražavam najdublje saučešće - napisao je prvi potpredsednik Vlade u knjizi žalosti

  • 8

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upisao se danas u knjigu žalosti koju je otvorila ambasada Bosne i Hercegovine povodom tragičnih događaja izazvanih poplavama.

- Povodom tragičnih poplava nesagledivih razmera koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu uzrokujući gubitke ljudskih života i veliku metarijalnu štetu, u ime građana Republike Srbije i u svoje ime izražavam najdublje saučešće - napisao je Dačić u knjizi žalosti.

- Iako se i sami suočavamo sa velikim teškoćama prouzrokovanim nezapamćenim poplavama, naše misli su i u ovom trenutku uz vas i iskreno saosećamo sa vašim bolom - zaključio je šef srpske diplomatije u poruci.

Srbija je uvek smatrala da Bosna i Hercegovina zajedno sa nama čini jedan prostor koji bi možda trebalo i zajednički da nastupa u pogledu evropskih institucija, izjavio je Dačić novinarima nakon što se upisao u knjigu žalosti.

- Mi smo spremni da zajedno učinimo maksimum kako bismo dobili što više donacija i veoma mi je drago da se za vreme poplava i tragičnih događaja razvija zaista visok nivo međusobnog zajedništva i solidarnosti, uključujući i posledice koje su nastale na teritoriji Hrvatske - istakao je.

Dačić je ukazao da smo, nezavisno od toga ko pripada kom narodu, kojoj državi, svi osećali isto, "a to je jedno veliko saučešće i jedna velika žalost i, naravno, potreba da jedni drugima pomognemo".

Prema njegovim rečima, štete su svakako velike u Srbiji i BiH i biće nam potrebno dosta i vremena i novca da se sve to obnovi.

U knjigu žalosti u ambasadi BiH u Beogradu danas su se upisali i ambasadori Turske, Azerbejdžana, Irana, Slovačke, Češke Republike, Švajcarske, Brazila, kao i predstavnici ambasada Kine, Crne Gore, Mjanmara, Angole, Gvineje...

U BiH su do sada registrovane 23 žrtve poplava koje su nedavno pogodile tu zemlju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. maj 2014 | 16:36

    Kako je poceo naslov,ja pomislio dao ostavku.O boze kakva brzopletost!

  • maja

    26. maj 2014 | 23:39

    Mrzim ga

  • Jovančica

    27. maj 2014 | 10:03

    Lepo je što odaje počast i unesrećenom narodu iz naše okoline. Zadesili nas je ista tragedija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA