Marinković: Pogrešio sam što Šabiću nisam dao reč, to je nesporazum

- Do nesporazuma je došlo jer oni nisu klasični predlagači tih izveštaja, nego zaključke predlažu ovlašćeni predstavnici, odnosno predsednici skupštinskih odbora. Konsultovao sam se sa zamenicima generalnog sekretara o tome - naveo je potpredsednik parlamenta, koji se izvinio povereniku za informacije

  • 9

Potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković priznaje da je napravio grešku kada u jednom trenutku nije dozvolio predstavnicima nezavisnih tela da govore u republičkom parlamentu i dodao da je reč o nesporazumu bez ikakvih tendencija.

Marinković je Tanjugu rekao da nije imao nameru da nekome uskrati pravo da govori u Skupštini, kao i da je napravio grešku zbog koje se, dodao je, izvinio povereniku za informacije Rodoljubu Šabiću i svim kolegama.

On je objasnio da je parlamentom predsedavao za vreme govora ombudsmana Saše Jankovića.

- Do nesporazuma je došlo jer oni nisu klasični predlagači tih izveštaja, nego zaključke predlažu ovlašćeni predstavnici, odnosno predsednici skupštinskih odbora. Konsultovao sam se sa zamenicima generalnog sekretara o tome - naveo je Marković.

Navodi da zbog toga nije trpeo nikakve sankcije jer je, kako kaže, odmah reagovao i izvinio se.

- Izvinio sam se Šabiću i svim kolegama onako kako i dolikuje nekome ko je narodni poslanik, ko predstavlja građane i radi, ali i ko je takođe spreman da, kada pogreši, da se izvini i pokuša da grešku ispravi - rekao je Marinković.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković se takođe izvinila poverenicima i građanima Srbije, povodom, kako je sama navela, jučerašnjeg previda Vladimira Marinkovića.

- Želim da se svima izvinim u svoje i vaše ime, zbog jučerašnjeg grubog previda predsedavajućeg sednicom i nemogućnosti da se poverenici obrate u završnoj reči, iako su po Poslovniku na to imali pravo - rekla je Gojković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    5. jun 2014 | 15:48

    Tu i jeste problem vladajuca garnitura nema dovoljan broj kvalitetnik kadrova i prisiljena je da prebege iz drugig szranaka prihvata i odmah daje odredjene položaje, da ne bi nastao vakum.

  • Dana

    5. jun 2014 | 15:09

    proverite biografiju ovog coveka i imovinu..pa ce vam sve biti jasnije

  • Imenjak

    5. jun 2014 | 15:49

    To je tolerancija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA