DAČIĆ: Imamo prijatelje ali i pravila za ulazak u EU!

- S jedne strane Srbija ima svoje prijatelje, s druge strane želi da uđe u Evropsku uniju i normalno je da mora da prihvati njena pravila - rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

  • 34

Srbija će ubuduće sve više morati da usklađuje spoljnu politiku s partnerima iz Evrope, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić je u Petrovcu na Mlavi, kako je preneo RTS, govorio o izazovima na putu ka Evropskoj uniji.

- S jedne strane Srbija ima svoje prijatelje, s druge strane želi da uđe u Evropsku uniju i normalno je da mora da prihvati njena pravila - rekao je Dačić.

Kako je istakao, Evropska unija ne može da menja svoja pravila da bi Srbija ušla, već mi treba da se prilagodimo zajednici u koju ulazimo.

- To znači da naša razmišljanja o spoljnoj politici sve više moramo da koordiniramo sa našim partnerima iz Evropske unije - istakao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    8. jun 2014 | 08:43

    To da Srbija "mora" da prihvati njena pravila je akt protiv suvereniteta Srbije, a to da Srbija "želi" u EU uopšte nije pitanje ni za jednu vlast, nego se to odlučuje na referendumu.

  • oli

    8. jun 2014 | 08:41

    Sto volim ovu demokratiju sa zapada! Morate da radite kako mi kazemo, a ne kako vi mislite da treba...

  • vaš novinar

    8. jun 2014 | 07:18

    Dačiću, nemoj da se lažemo....prijatelji ne postoje....sve je to interes!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA