Vučić: Kako je Krstić naučio kafedžije šta je fiskalni račun!

Premijer Srbije je na poslovnom ručku Američke privredne komore u Beogradu istakao da je veliki problem srpske ekonomije to što se ne izdaju fiskalni računi, ali je napomenuo i da ih građani ne traže

  • 20

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veliki problem srpske ekonomije to što se ne izdaju fiskalni računi, ali i da ih građani ne traže, navodeći kao primer događaj iz sopstvenog iskustva.

Vučić je, na poslovnom ručku Američke privredne komore u Beogradu, ispričao kako je sa ministrom finansija Lazarom Krstićem posle nekog mitinga svratio u jednu kafanu kod Niša.

Kad je došlo vreme da se plati, Krstić je, kako je naveo premijer, insistirao da ovaj put on plati ceh i zatražio kelnerima fiskalni račun.

- Kad je Lazar zatražio račun, njih četvorica su se našli oko nečega što liči na kasu, 40 minuta su se trudili da izbace račun da bi onda rekli da ne radi kasa! Oni nikad u životu nisu izbacili fiskalni račun - ispričao je premijer i dodao da njih četvorica duže od sat nisu mogli "da pronađu način da izdaju račun".

Lazar je, kako je naveo, strpljivo čekao sve dok nisu uspeli da nekako izdaju račun.

Premijer je rekao da poštuje istrajnost ministra finansija, jer, kako je priznao, ni on sam ne može ni članovima svoje porodice da objasni koliko je važno zbog poreza i punjenja budžeta da traže fiskalni račun i da neko ko ga ne uzme zapravo uzima od samog sebe, građana, srpskih škola, puteva, bolnica, domova zdravlja...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljuba

    20. jun 2014 | 16:21

    Imao sam prodavnicu pre par godina i u pocetku, jedno 6 meseci sam redovno izdavao racune. Kako mi je drzava sve vise sedala na kicmu sa raznim dadzbinama, pa i kaznom OFPS za gledanje televizije u lokalu, polako sam prestao da dajem fiskalne racune, jer nisam uspevao da ista zaradim. Na kraju sam bio prinudjen da zatvorim prodavnicu i nas 4 zaposlena je otislo na biro. Sad smo svi na teretu drzave... Cak sam i trazio deciji dodatak, subvenciju za infostan i uzecu sve sto mi zakon dozvoljava. A fiskalni racun necu traziti nikome...

  • Krusevljanin

    20. jun 2014 | 18:42

    U mojoj radnji samo po potrebi izdajem fiskalne racune. Inace, nemam neki veliki promet, radnja je mala. Da se ne lazemo, samo oni koji imaju promet stalno mogu nekako da opstanu. A mi sto u toku dana prodamo 10 i 20 artikala nikako. Jer drzava trazi svoj harac a ne vraca nista. A novac od pdv-a ide na plate dzabalebarosima u foteljama. Ne vidim da je bilo sta bolje u zdravstvu, skolstvu, vrticima... Naprotiv, sve je gore i gore. Nisam sebican i cicija, i posto najvise volim decu ja u obliznji vrtic jednom mesecno odnesem robu u vrednosti do 10.000... Jedino znam da tako ide u prave ruke. A ovo sto pricaju da preko pdv-a uzimamo sami od sebe - to je cista laz. Lupajte minuse ali je zaista tako. Uostalom - otvorite malu prodavnicu pa cete videti...

  • ZR

    20. jun 2014 | 16:51

    A ja sam u svojoj radnjici od kad su puštene kase u opticaj izdao oko 3.000.000 (tri miliona) računa. Pet štampača je crklo na kasi i na tavanu imam kontrolnih traka,da mislim da će mi tavan pasti na glavu. Možda zato što sam u Vojvodini?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA