Oliver Ivanović još dva meseca u pritvoru!

- Razlozi pritvora su isti - nepostojeći, kao i prethodna dva puta, radi se o potencijalnoj i pretpostavljenoj opasnosti od bekstva, za koju smo više puta isticali da je davanjem garancije Republike Srbije potpuno eliminisana - kaže advokat lidera GI SDP-a

  • 1

Pretpretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici je uvažio zahtev Kancelarije Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK) i odredio produženje pritvora lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću za još dva meseca, do 26. avgusta.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić je u izjavi za Telegraf rekao da mu je upravo uručeno rešenje sudije za prethodni postupak suda u Mitrovici kojim je njegovom branjeniku produžen pritvor po treći put.

- Razlozi pritvora su isti, nepostojeći, kao i prethodna dva puta, radi se o potencijalnoj i pretpostavljenoj opasnosti od bekstva, za koju smo više puta isticali da je davanjem garancije Republike Srbije, potpuno eliminisana i o navodnoj mogućnosti da gospodin Ivanović boravak na slobodi iskoristi da utiče, odnoso zastrašuje svedoke, ako znamo da se on optužuje za dela koja su se desila pre 15 godina, ovaj nalog je zaista bespredmetan - rekao je Vlajić.

On je dodao da je rok za žalbu 24 sata i da će u toku dana “izjaviti žalbu”.

Oliver Ivanović se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je posle sedmodnevnog štrajka gladju prebačen iz pritvorske jedinice u Prištini. Uhapšen je 27. januara, 2014.god, pod optužbom za ratni zločin iz 1999.god. i teško ubistvo iz 2000.god.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rešenje problema na KiM

    27. jun 2014 | 14:01

    Se može uspostaviti samo na način na koji je problem i napravljen - silom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA