SVI INCIDENTI U SKUPŠTINI: Pljuštali šamari, razbijeni nosevi, letele cipele, polivali se vodom (VIDEO)

Usvajanjem novog Kodeksa ponašanja u Skupštini Srbije nećemo više moći da gledamo pljuvanja, tuču, šamare i gađanje cipelom, ali ni to da poslanici primaju mito, jedu u skupštinskim klupama i čitaju novine

  • 7

Na početku jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije na snagu će stupiti novi kodeks ponašanja parlamentaraca, koji će ubuduće morati dobro da vode računa o svom ponašanju.

Tako ćemo biti uskraćeni za scene razbijanja noseva, gađanja cipelama, pljuvanje i mnoge druge koje smo gledali proteklih godina. Telegraf.rs vas podseća na sve incidente u srpskom parlamentu.

Najveći skandal majstor u Skupštini Srbije od uvođenja višestranačja sigurno je lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji će ostati upamćen po polivanju vodom Dragana Maršićanina, čupanju kablova i mikrofona s govornice, ali i po tome što ga je obezbeđenje bukvalno iznosilo iz poslaničke klupe.

18. novembra 2002. narodni poslanik DHSS-a Aleksandar Stefanović poznatiji kao "Aca četnik" udario je šamar i vukao za uho na sednici Administrativnog odbora poslanika SPS-a Rajka Baralića.

13. maj 2002. ostaće takođe crnim slovima upisan u istoriji Skupštine Srbije kad je poslanica SRS-a Nataša Jovanović polila vodom presednika parlamenta Natašu Mićić, a zatim počupala skupštinske kablove.

9. septembra ponovo je akter incidenta u Skupštini bila Nataša Jovanović, koja je ovog puta šutnula u cevanicu poslanika G17+ Miloljuba Albijanića.

Prava tuča odigrala se ispred doma Skupštine Srbije 1. oktobra 2008, a u njoj su učestvovali poslanici Srboljub Živanović i Predrag Mijatović, koji su se šamarali i pljuvali.

27. decembra 2008. Tomislav Nikolić počupao je za kosu Srboljuba Živanovića, jer mu je psovao majku.

Krvavo je bilo 12. februara 2009. u parlamentu, jer je Srboljub Živanović razbio nos poslaniku SNS-a Igoru Bečiću.

11. maj 2009. ostaće upisan kao dan kada je Miloš Aligrudić iz DSS-a privatnom video-kamerom izigravao detektiva i snimao ubačene kartice vladajuće većine kojima su glasali za zakon, a nisu bili u sali.

26. novembra 2009. Gordana Pop Lazić skinula je cipelu u sali i njome gađala Gordanu Čomić.

Kao jedan od većih incidenata ostaće upamćene i najgroznije moguće kletve koje su izgovarale poslanice SRS-a sa govornice Skupštine Srbije.

Poslanik treba da bude nepristrasan, marljiv, pošten, odgovoran… Mora da poštuje parlament i kolege i da radi isključivo u interesu građana. Ne sme da uzima mito

Ovo su osnovne tačke na osnovu kojih će biti skrojena konačna verzija kodeksa ponašanja, a da li će tako i biti ostaje da se vidi.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA