Gojković: Sednica o poplavama kad premijer i svi ministri budu prisutni

Predsednica Skupštine Srbije rekla je da će sednica parlamenta na kojoj će se razmatrati vladin izveštaj o poplavama biti zakazana kad svi ministri i premijer budu u mogućnosti da dođu na sednicu koja je, kako je ukazala, važna za građane, pa je njihovo prisustvo neophodno

  • 2

Sednica parlamenta, na kojoj će poslanici razmatrati vladin Izveštaj o poplavama, biće zakazana kada svi ministri i premije budu u mogućnosti da dođu u Skupštinu, izjavila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov pitala je Gojkovićevu u delu sednice kada poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja kada će ispuniti svoju poslovničku obavezu i zakazati sednicu na kojoj bi se raspravljalo o odgovornosti zbog poplava koje su nedavno zadesile Srbiju, kako je to tražila DS.

Izveštaj Vlade Srbije o nedavnim poplavama stigao je ranije danas u Skupštinu Srbije, a posle donošenja lex specijalisa očekuje se i zakazivanje sednice o toj temi.

Izveštaj o elementarnim nepogodama-poplavi koja je zadesila Srbiju i merama preduzetim radi spasavanja stanovništva i odbrani ugroženih mesta od poplava, napisan je na 312 stranica, a svi članovi Vlade određeni su za predstavnike u parlamentu kada se bude raspravljalo na plenarnoj sednici.

Očekuje se da vlada uskoro u parlament uputi lex specijalis - zakon o saniranju posledica poplava.

- Izveštaj sam dobila jutros. Ne znam odgovore da li ta materija može da zameni odgovor na vaše pitanje, ali rasprava će biti otvorena, biće prisutni ministri i premijer i neće biti ograničena - rekla je predsednica parlamenta.

Gojkovićeva je dodala da prethodno mora da vidi kada će svi ministri moći da dođu na sednicu koja je, kako je ukazala, važna za građane pa je njihovo prisustvo neophodno, i dodala da postoji mogućnost da u skupštinsku proceduru u međuvremenu stigne i lex specijalis.

Jerkov je istakla da u vladinom izveštaju ne vidi ono što DS hoće, a to je lanac odgovornosti, obaveza i zato postavlja pitanje predsednici Skupštine da li smatra da će rasprava o Izveštaju zameniti aposlutno drugačiju raspravu koju demokrate traže.

- Takvu raspravu vi morate da zakažete - koja bi se bavila drugim temema od onoga što piše u Izveštaju, jer nije važno ko je vozio krofne, već da li je moglo biti sprečno ono što se desilo i ko je za to odgovoran - rekla je Jerkov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    3. jul 2014 | 15:22

    Vidi neka to bude pre decembra da ih ne uvati nova godina i bozic!!!

  • Александар

    3. jul 2014 | 22:42

    Зна Маја шта ради!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA