Ratko Mladić za 70. rođendan počeo da uči engleski

Ljiljana Bulatović, autorka nekoliko knjiga o generalu Mladiću, tvrdi da njegov rođendan nije danas, već da je bio pre četiri dana i da on nije napunio 69 nego 70 godina. Greška je u evidenciji Haga - kaže Bulatovićeva

  • 3

General Ratko Mladić 8. marta je napunio 70 godina. Iako je po zvaničnoj evidenciji Haškog tribunala generalov rođendan danas, Ljiljana Bulatović, autorka brojnih knjiga o Ratku Mladiću, kaže za Telegraf.rs da je datum njegovog rođenja zapravo 8.3.1942. Uz generala je trenutno u Haškom tribunalu supruga Bosiljka. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno a zadovoljan je i odnosom zatvorskog osoblja. Iako je generalov rođendan prošao brojna desničarska udruženja širom Srbije ipak da obeležavaju danas.

Ljiljana Bulatović kaže da je greška oko datuma rođendana generala Mladića nastala zbog greške u dokumentaciji Haškog tribunala.

- Kada sam bila kod njega u Sheveningenu, ustanovili smo da je tačan datum njegovog rođenja 8. mart 1942. godine, što znači da je on pre četiri dana napunio 70 godina - kaže Bulatović za Telegraf.rs

Uz generala će povodom rođendana u pritvorskoj jedinici biti supruga Bosiljka, koja je posetu najavila pre mesec dana.

- Njegova supruga je već tamo. Prijatelji i porodica mogu da borave po odobrenju, koje se traži mesec dana unapred. Ona je sa njim svakog dana od 11 do 17 časova. Ne mogu baš da budu sami, jer se posete primaju u zajedničkoj prostoriji - objasnila je Ljiljana Bulatović za naš portal.

Ljiljana Bulatović kaže da je generalovo zdravstveno stanje stabilno i da se stražari prema njemu odnose sa velikim poštovanjem.

- On je tamo i dalje general i svi se tako i odnose prema njemu. Kada sam ga upoznala ranije, tokom rata, on je uvek bio strogi vojskovođa. Sad je to malo drugačije, ima vremena i da se našali sa stražarima. Zaista je zadovoljan kako se prema njemu odnose. Obraćaju mu se sa "gospodine generale". - kaže Bulatovićeva za naš portal.

Ona dodaje da je Mladić čak našao način da prekrati zatvorske dane.

- Uvek mu je bilo žao što ne zna engleski. Evo, sada se u Sheveningenu prijavio da ga uči - kaže Bulatovićeva.

Srpski nаrodni pokret Nаši i udruženje Ultrа četnici obeležili su širom Srbije rođendаn Rаtkа Mlаdićа.

U Beogrаdu je orgаnizovаna rođendаnska proslаva, dok je Arаnđelovаc osvаnuo ukrаšen posterimа i pаnoimа sа rođendаnskom čestitkom. I Novi Sаd je tokom vikendа iscrtаn velikim brojem grаfitа sа likom generala Mlаdićа, a tom prilikom je spaljena zastava Vojvodine.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske optužen je za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u Bosni i Hercegovini. U optužnici se navodi da su zločini počinjeni u sklopu udruženog zločinačkog poduhvata u kojem je učestvovao i Radovan Karadžić, bivši predsednik RS kojem se trenutno sudi za iste zločine.

Ratko Mladić je uhapšen 26. maja 2011. godine nakon 16 godina skrivanja.

(M.Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kurko

    12. mart 2012 | 15:12

    Bolje bi mu bilo da u sedamdesetoj nauči da koristi klozet, da ne piša i sere u gaće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA