Ovim rečima je Velja Ilić uvredio novinarku! (AUDIO)

- Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki – odgovorio je Ilić novinarki CINS-a

  • 11

Ministar bez portfelja, Velimir Ilić, uvredio je novinarku Centra za istraživačko novinarstvo, Milicu Šarić, tokom razgovora u kojem je ona pokušala da dobije informaciju od njega za bazu podata o sukobima privatnog obezbeđenja i građana u proteklih 10 godina. Poslušajte audio snimak njihovog razgovora.

Milica Šarić je, u svrhu istraživačkog rada, pozvala Ilića kako bi proverila da li se njegovo obezbeđenje sukobilo sa policajcem 2004. godine, odnosno sa novinarom tri godine kasnije.

- Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki – odgovorio je Ilić novinarki i dodao da ga pita gluposti.

Pitao je i ko joj je dao nalog za ta pitanja: "Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas u saopštenju osudilo postupak ministra bez portfelja i zatražilo javno izvinjenje zbog uvreda koje je uputio novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kolega

    10. jul 2014 | 18:00

    Velju Ilica ni malo ne simpatisem, cak naprotiv, suzdrzacu se od komentara sta sve mislim o njemu, ali je ovde jasno kao dan da se radi o novinarskoj provokaciji... Zove da ga pita sta je uradio NEKO iz NECIJE pratnje pre 10 GODINA?!? Realno, i ja bih odgovorio kontrapitanjem "da l` si ti devojko normalna???". Ako je novinarku stvarno zanimalo sta je neko iz necije pratnje uradio pre 10 godina, u sta ce svako iole normalan da sumnja, onda se pozove MUP i trazi od njih odgovor na pitanje sta je i zasto uradio neki njihov zaposleni pre 10 godina (kazem MUP, jer su policijska lica zaduzena za cuvanje i pratnju drzavnih funkcionera). Ovde cak nije ni licni vozac ili telohranitelj Ilica ucestvovao u "incidentu" vec "neko iz pratnje vozila", pa kakve onda veze covek ima sa tim?! Ako se moje obezbedjenje koje mi je dodelio MUP neprikladno ponasa, sta sam ja tu kriv i sta to ima veze sa mnom, zovi MUP, to je njihov zaposleni. Ne opravdavam Ilicevu reakciju, jer cak i ako te neko provocira ti kao drzavni funkcioner moras drzati neki nivo, trebao je samo da odgovori "nemam komentar" i da zavrsi razgovor. Ali ajde da budemo realni i posteni, koja je poenta, osim prvokoacije, zvati nekoga da ga pitas sta je neko od mnogobrojne pratnje uradio PRE 10 GODINA?!?

  • Mile

    10. jul 2014 | 17:38

    Mala je dosadna, dobro joj je rekao.

  • Sudija Dred

    10. jul 2014 | 19:44

    Velja joj je vrlo suptilno i kulturno odgovorio,nije ni svesna kakvim fondom reci g.Ilic raspolaze,licno odgovorio bih joj upravo tim asortimanom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA