Mihajlović: Reforma javnih preduzeća za maksimum godinu dana!

- Pored toga, što je vlada donela odluke da određeni direktori više ne mogu da obavljaju te funkcije, to nije kraj, prosto moraju da se urade dubinske reforme u javnim preduzećima - najavila je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture

  • 11

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da veruje da će za maksimum godinu dana biti potpuno reformisana javna preduzeća.

Mihajlović je u Jutarnjem programu TV Pink-a rekla da od juče ništa neće više biti isto u javnom sektoru i javnim preduzećima, gde moraju da se urade dubinske reforme.

- Pored toga, što je vlada donela odluke da određeni direktori više ne mogu da obavljaju te funkcije, to nije kraj, prosto moraju da se urade dubinske reforme u javnim preduzećima - najavila je Mihajlović.

Mihajlović je podsetila da vlada za mesec dana donosi šest važnih reformskih zakona u oblastima medija, privatizacije preduzeća, rada, odnosno zakone o planiranju i izgradnji i državnim službenicima.

- Neophodno je da se sada i u realnosti, dakle, u praksi, gde su preduzeća, to zaista primeni - naglasila je Mihajlović.

Mihajlović je objasnila da uopšte ne govori o broju zaposlenih, nego da javna preduzeća moraju da donesu profit, odnosno istinsku dobit.

Govoreći o zajedničkom odlasku vlade autobusom juče na svečanu sednicu u Nišu, povodom 100. godišnjice Velikog rata, Mihajlović je ocenila da je to bila simbolična poruka za sve one koji se nalaze na određenim funkcijama i svim direktorima javnih preduzeća koje imenuje vlada i rade sa državnom imovinom.

Mihajlović je dodala da oni moraju da vode računa o toj imovini i troškovima i da se ponašaju shodno situaciji u kojoj se država nalazi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q8

    29. jul 2014 | 12:35

    Max za godinu.....svetlo u tunelu, kraj 2014-te......sada 2015-te, svecana sednica u Nisu....bice 2016-te, 2017-te....ko tu sada zna kada????!!!! Ima u naciji puno intelektualaca, koji pazljivo slusaju ....i pamte. Nemojmo ove "petoljetke", niste se toliko usidrili i postali voljeni, ejj!

  • iznogud

    29. jul 2014 | 15:05

    od 74 te stalno neke reforme i u svakoj reformi prvo se smanji plata spremacicama,za svaku aferu krive one.kako ce reforma udariti na vladine agencije,upravne odbore i eksperte

  • Damjanovic S

    29. jul 2014 | 12:25

    I konacno verujem da ce direkrtori javnih preduzeca biti oni koji ce o imovini i radnicima misliti i pazljivo postupati. Da nam se nedesi opet neki Agroziv ili slicno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA