ŠTEDNJA: Ovako ministri autobusom putuju na svečanu sednicu Vlade u Niš! (FOTO)

Pored svih ministara, od kojih na slici vidimo Bratislava Gašića, Ivicu Dačića i Aleksandra Antića, autobusom za Niš se zaputio i predsednik Vlade Aleksandar Vučić

  • 58

Vlada Srbije iz Beograda do Niša i natrag na svečanu sednicu putuje autobusom. Pored svih ministara, od kojih na slici vidimo Bratislava Gašića, Ivicu Dačića i Aleksandra Antića, autobusom za Niš se zaputio i predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Po odluci premijera drastično je smanjen broj službenih vozila, kako u Vladi, tako i u svim javnim preduzećima, s obzirom na to da su godišnji izdaci iznosili oko 2,7 milijardi dinara godišnje, pa nas ne čudi što su ministri na svečanu sednicu Vlade u Niš krenuli autobusom.

A kakva je atmosfera u autobusu, na svom Tviter profilu napisao je ministar rudarstva i energije, Aleksandar Antić.

- Ko je fotografisao, nije za javnost, ali Tasovac je sa obe ruke pokušao da se ubaci u kadar - napisao je Antić

Autobus kojim putuju je na dva sprata. Dole sede premijer, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Kori Udovički, Velimir Ilić, Jadranka Joksimović, Nikola Selakovic, Dušan Vujović, Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Bratislav Gašić, Ivan Tasovac, piše Blic.

Ostali su na gornjem spratu: Snežana Bošković Bogosavljević, Vanja Udovičić, Zorana Mihalović, Srđan Verbic, a tu su i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju  Marko Đurić i Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za EU. Vanja Udovičić sedi sam, čita novine, ćaska sa kolegama i novinarima. Bogosavljević-Bošković takođe sedi sama, uglavnom gleda kroz prozor.

Verbić takođe sedi sam, ćaska sa kolegama i novinarima. Đuric i Miščević sede zajedno i od kada su ušli čini se da imaju dosta tema za razgovor, pošto od početka puta razgovaraju, sa manjim prekidima. Zorana Mihajlović sedi sama, povremeno ćaska sa kolegama i novinarima, i skoncentrisana je na papire koje je sa smobom ponela, a tiču se posla.

- Nemam ništa protiv sednica u drugim mestima, i nemam ništa protiv putovanja autobusom. Put nije dug, a s obzirom na ono što će se dešavati i odluke koje ćemo doneti u vezi s nekim preduzećima, ovo je poruka i za direktore koji ne izlaze iz kola da može da se radi i ovako. Vožnjom autobusom želimo da pošaljemo poruku da se ne slažemo sa pojedinim direktorina koji koriste i po tri službena vozila - rekla je Mihajlovićeva.

Sliku iz autobusa na Fejsbuk je postavio i Nebojša Stefanović. On se slikao s Nikolom Selakovićem.

U gornji deo autobusa u nekom trenutku se popeo ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je šaljivo najavio da naplaćuje karte i da putnici spreme samo sitne pare. Kazao je, kroz šalu, da bi u povratku trebalo naći neku gitaru, da ministar privrede Dušan Vujović zasvira, pošto gitaru svira od šezdesetih godina, Dačić da zapeva, a da Tasovac ne bi imao ništa protiv da zasvira ako bi mu našli neki klavirčić.

Gašić je kazao da se u gornji deo autobusa popeo da čestita Vanji Udovičiću na sinoćnjem uspehu, ali i da voli da se druži s novinarima. Vožnju autobusom ne vidi kao problem, i ne pada mu teško.

Gašic je ostao da sedi u gornjem nivou autobusa, gde smu se pridružio Aleksandar Antić. Nekoliko minuta posle toga na sprat je stigao i Ivica Dačić koji je upitao sve prisutne“da li da ide levo ili desno, na šta su mu svi odgovorili “uvek levo”.

Na sprat se popeo i Tasovac koji je kazao Dačiću da se pomeri da on prođe, pa Dačić može nesmetano da pozira, na šta mu je Dačić odgovorio da povede računa da ne udari u plafon autobusa da ne pokvari frizuru.

U donjem delu autobusa premijer je igrao šah sa ministrom Aleksandrom Vulinom, a partiju je posmatrao Nebojša Stefanović. Vujović i Selaković su sedeli i ćaskali, a to su isto radile i Jadranka Joksimovic i Kori Udovički. Lončar sedi sam. Ilić takođe. Pojeo je sendvič a potom uzeo da lista monografiju povodom Prvog svetskog rata.

Dačić je u šali pričao kako je pre 30 godina autobusom iz Žitorađe došao u Beograd, a sada se posle 30 godina vraća u Niš.

Na današnjoj sednici najavljeno je i smenjivanje nekoliko direktora javnih preduzeća, zbog lošeg poslovanja i neodgovornog odnosa prema radu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coka

    28. jul 2014 | 14:12

    Jel ima bus rotaciju i pratnju?

  • TomaS

    28. jul 2014 | 14:12

    Ovo vec lici na nesto, nisu marsovci. Treba se odvici od mnogih privilegija,al tesko more..

  • Grunf

    28. jul 2014 | 14:18

    ... I sta sad treba da smo fascinirani njihovom zrtvomda putuju autobusom?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA