DS i SNS: Ništa od velike koalicije!

Petrović: Nema dodirnih tačaka sa SNS. Nikolić: Tadić neće u koaliciju sa onima koji pitaju o kriminalu

  • 0

Neće biti "velike koalicije" dve najveće stranke posle đurđevdanskih izbora, rekli su čelnici Deomokratske stranke i Sprske napredne stranke Dušan Petrović i Tomislav Nikolić za B92.

Potpredsednik DS-a Dušan Petrović rekao je da između DS-a i SNS-a nema dodirnih tačaka.

- DS želi da nastavi politiku koja se vodila u prethodne četiri godine, Srbija je danas zemlja sa više šansi nego pre četiri godine, SSP je potpisan 2008. godine, ukinute su vize i osvojili smo kandidaturu za EU. Nikolić je tada rekao da Srbiji ništa ne može dobro da se dogodi zbog toga i kvalifikovao potpisivanje SSP-a kao veleizdaju - naveo je Petrović.

Petrović je rekao i da nema nijednog vođe kriminalne grupe koji nije u zatvoru.

Nikolić je rekao da naprednjaci neće u koaliciju sa demokratama i da SNS nikoga nije pozvao u koaliciju.

- Tadić je rekao da je SNS katastrofa za Evropu, a ne samo za Srbiju. Znači, Tadić ne želi u koaliciju sa onima koji će da pitaju o kriminalu i ustupcima za kandidaturu o kojima građanima ništa ne govore. Ova grupa će pokušati da ostane na vlasti, jer su ugroženi i jer će neko da ih pita šta su radili. Sve je spremno za promene, jer je situacija loša. Sa DS-om očigledno nećemo, taman posla, ko bi onda bio opozicija, šta bi to bilo, svega 30 ili 40 poslanika koji su protiv - rekao je Nikolić.

- Vaša vlada je dozvolila da se stvori najveća banda u Evropi, Šarići, sa njima ste se družili i slikali, kupili su pola Srbije, a vi o tome ništa niste znali, a onda, kada se zapleni brod pun kokaina, onda se borite protiv kriminala. Niste vi pobedili kriminal, nego vas Evropa stavlja na dno lestvice u toj oblasti - dodao je Nikolić.

Petrović mu je uzvratio da je Šarićeva grupa stvorena pre 2008. godine, i istakao da je Srbija dobila ugledno mesto u međunarodnoj zajednici kada su u pitanju pravosuđe, policija i borba protiv organizovanog kriminala.

(M. D. C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA