ATENTAT NA VELJU? Fantomski BMW sa zatamnjenim staklima izazvao udes!

Automobil marke BMW presekao put kamionu koji je vozio izvesni Srđan S. (55) iz Beograda, koji je potom naleteo na "škodu superb" Velimira Ilića. Lider NS nije bio u vozilu, lakše povređen njegov vozač Robert Gambarjan

  • 6

Na benzinskoj pumpi u Cvijićevoj ulici u Beogradu danas oko 10.20 kamion kojim je upravljao izvesni Srđan S. (55) iz Beograda smrskao je službeni automobil Velimira Ilića, lidera NS!

Ilić se u tom trenutku pukom slučajnošću nije nalazio u svom autu, crnoj "škodi superb". Očevici kažu da je do udesa došlo kada je BMW sa zatamnjenim staklima presekao put kamionu, koji je potom naleteo na Ilićev automobil.

Ilićev vozač Robert Gambarjan, radnik Uprave za obezbeđenje MUP-a Srbije, zaustavio je "škodu" na plato pored benzinske pumpe u Ulici Dimitrija Tucovića 23. Pretpostavlja se da je Srđan S. koji je bio u kamionu iza u trenutku nepažnje izgubio kontrolu i umesto da prikoči, prednjom čeonom stranom svog vozila udario u "škodu".

Saobraćajna policija podneće krivičnu prijavu protiv Srđana S. zbog sumnje da je ugrozio bezbednost javnog saobraćaja. Policija traga i za vozačem BMW-a sa zatamnjenim staklima.

- Nisam bio u vozilu, čekao sam par stotina metara dalje vozača da me pokupi. U autu je bio samo policijac koji me vozi. Kamion ga je udario otpozadi, a vozač je pobegao - kaže Ilić za Telegraf.rs i dodaje da je bilo dosta očevidaca, koji su dali opis vozača kamiona.

Njegov vozač Gambarjan lakše je povređen i trenutno se nalazi na VMA. On je dodeljen lideru NS kao obezbeđenje posle napada pre više od dve godine u centru Beograda. Tada je na Terazijama Ilića pesnicom u glavu udario Dejan Stojadinović iz Azanje, koji je zbog toga osuđen na dve godine, a nedavno je izašao iz zatvora.

Napad se dogodio u vreme kada je lider NS krenuo na potpisivanje koalicionog sporazuma s Tomislavom Nikolićem.

 Ne mogu da tvrdim da je to bio pokušaj atentata na mene, to će utvrditi nadležni organi, čim policija uhvati vozača kamiona - naglašava Ilić.

Međutim, Informativna služba Nove Srbije smatra da "napad nije slučajan, već strogo izrežiran, kao i svi prethodni".

"Potpuno je neshvatljivo da, pored svih upozorenja iz NS, niko od nadležnih nije reagovao na intervju Dejana Stojadinovića, napadača na Velimira Ilića, koji je, posle dve godine, pušten iz zatvora i potom izjavio je da se ne kaje zbog dela koje je učinio i da bi to ponovo uradio. Zahtevamo od nadležnih organa da hitno otkriju pozadinu još jednog napada na Ilića, a tražimo i da se njegova lična bezbednost zaštiti, kako bi bio ravnopravan učesnik predstojeće kampanje", kažu u NS.

Ministar unutrašnjih polova Ivica Dačić izajvio je da "nema naznaka" da je saobraćajna nesreća bio pokušaj atentata.

 - Velimir Ilić ima policijsku zaštitu, a ako je to nedovoljno, mi smo spremni da na osnovu bezbednosnih procena povećamo broj policajaca koji ga prate. Ipak, za sada ne postoje nikakvi operativni podaci da njemu preti opasnost - izjavio je Dačić novinarima u Kraljevu.

 

(A. P. / Lj.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pantigana

    15. mart 2012 | 01:48

    Sta je Veljo,vuna a?Cek' da vidis.......Mutne rabote radis a glumis nevinasce.

  • Vulke

    14. mart 2012 | 16:04

    Da li je vozac iz Surcina?

  • DG_DD

    14. mart 2012 | 15:49

    ATENTAT NA VELJU? Fantomski BMW sa zatamnjenim staklima izazvao udes! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/XZTqP293 via @TelegrafRs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA