Drašković nije slavio Jašarija, bio je na proslavi službeno!

- Predsednik opštine Slobodan Drašković pojavio se službeno na tom skupu jer mu nadležnosti po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Medveđa to nalažu kao obavezu, a ne da bi bilo koga proslavljao. Da se gospodin Drašković nije odazvao pozivu, bio bi prozivan za diskriminaciju i nepoštovanje ljudskih i manjinskih prava - kažu iz grupe građana “Za Gornju Jablanicu - Slobodan Drašković"

  • 7

Grupa građana “Za Gornju Jablanicu - Slobodan Drašković" reagovala je danas povodom, kako kažu “lažnih saopštenje na anonimnim profilima” u kojima se lider te liste i predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković optužuje da je “slavio Adema Jašarija” sa Albancima u Sijarinskoj Banji”.

“U predhodnih nekoliko dana javnost opštine Medveđa je putem društvenih mreža (Fejsbuka i ostalih) bombardovana lažnim saopštenjima i objavama na račun predsednika opštine Medveđa gospodina Slobodana Draškovića, sa anonimnih profila iza kojih se kriju oni, koji već neko vreme na silu žele vlast u opštini Medveđa. Radi se o tekstovima gde se navodi, citiramo: "Pre nekoliko dana u Sijarinskoj Banji, pored kompleksa bazena Gejzera održana je šiptarska manifestacija u čast Adema Jašarija, dobro poznatog borca UČK, teroriste i ubice Srba" kao i članak pod nazivom "Predsednik Medveđe proslavljao Adema Jašarija pod šiptarskom zastavom", navodi se u saopštenju.

Ovim putem želimo da ove lažne objave beznadežnih političkih oponenata demantujemo, ali i da javnost opštine Medveđa upoznamo sa istinom o dešavanjima dana 09. avgusta ove godine. Naime, navedenog dana u Sijarinskoj Banji održana je tradicionalna proslava "Susreti Albanaca iz dijaspore", a ne "Proslava u čast Adema Jašarija", kako navode ovi lažni profile. Medveđa je multietnička opština i zakon i Statut opštine Medveđa nalažu pravo na održavanje ovakvih manifestacija. Predsednik opštine Slobodan Drašković pojavio se službeno na tom skupu jer mu nadležnosti po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Medveđa to nalažu kao obavezu, a ne da bi bilo koga proslavljao. Da se gospodin Drašković nije odazvao pozivu, bio bi prozivan za diskriminaciju i nepoštovanje ljudskih i manjinskih prava”, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    15. avgust 2014 | 12:24

    Jedini minus je što naša, nazovi je tako država Srbistan dozvoljava da se na njenoj teritoriji veličaju državni neprijatelji.. Ljudi iskorišćavaju samo mogućnost zato što smo MI ovce.

  • gagi

    15. avgust 2014 | 16:31

    A ko je uopste dozvolio tu manifestaciju?

  • džordž

    15. avgust 2014 | 14:44

    može da se pere koliko hoće ali to je prava slika srbije..možda se ovaj nesrećnik "službeno i u'vatio u kolo ?!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA