VUČIĆ I MILER: Nemački kredit od 140 miliona evra za Srbiju do kraja godine (FOTO)

- Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet meseci svakog narednog meseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec - kaže premijer Srbije

  • 22

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom. Obraćajući se novinarima nakon sastanka, premijer Vučić je izjavio da je ovo ključna adresa i da je razgovor sa nemačkim ministrom Milerom bio izuzetno važan za Srbiju.

Tema sastanka bila ‎je podrška u kreditima, koje Nemačka planira za Srbiju do kraja godine, u iznosu od 140 miliona evra, a bilo je reči i o temama iz oblasti energetike, komunalnih usluga i poljoprivrede.

Premijer Vučić je istakao da je tokom susreta zatražio pomoć i podršku ministra Milera za projekte u obrazovanju, posebno mladih, kao ‎i projekte za razvoj preduzetničkog duha.

"Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet meseci svakog narednog meseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec. Međutim, mladi su nam i dalje problem. Tražimo rešenja za promenu obrazovnog sistema kako bi mladi ljudi u školama već bili spremni za posao. Za to nam je neophodna pomoć Nemačke - istakao je premijer Vučić nakon sastanka.

U popodnevnim satima predsednik Vlade Republike Srbije razgovaraće sa predstavnicima Svetske banke.

U Berlinu će u četvrtak, 28. avgusta 2014. godine, biti održana Konferencija o Zapadnom Balkanu. Tom prilikom savezna kancelarka Angela Merkel će, nakon što je 15. jula u Dubrovniku učestvovala na Samitu šefova država Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni, zajedno sa ministrom privrede Zigmarom Gabrijelom i ministrom spoljne politike Frankom-Valterom Štajnmajerom primiti šefove vlada, ministre spoljnih poslova i privrede šest država Zapadnog Balkana, kao i Hrvatske i Slovenije.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasic

    27. avgust 2014 | 19:25

    Nemačke firme i njihov kapital će podstaći razvoj naše privrede i nadam se usmeriti na pravi put. Primer njihovog razvoja treba slediti.

  • Marko Zagajac

    27. avgust 2014 | 22:24

    Ovo je stvarno ivanredna vest i treba je pozdraviti.

  • siki82

    28. avgust 2014 | 12:18

    Krediti će nam pomoći u razvoju Srbije,to je odlična vest za sve nas.Još jednom je premijer Vučić pokazao svoje diplomatske i pregovaračke sposobnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA