SRBIJA DOBIJA NOVOG MINISTRA PRIVREDE: Poslanici propituju Sertića, predlog obrazlaže Dačić! (FOTO)

Poslanici Skupštine Srbije odlučuju o predlogu Vlade Srbije da novi ministar privrede bude Željko Sertić, a tu inicijativu Vučićevog kabineta obrazlaže prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić

  • 12

Počela je sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici odlučivati o izboru Željka Sertića za novog ministra srpske privrede, na predlog Vlade Srbije koji obrazlaže prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Inače, izbor Sertića je jedina tačka dnevnog reda šeste posebne sednice parlamenta u 2014. godini.

Podsetimo predlog premijera Aleksandra Vučića da za novog ministra bude izabran Sertić stigao je u parlament 19. avgusta.

Novi ministar privrede će na toj funkciji zameniti Dušana Vujovića, koji je početkom avgusta izabran za ministra finansija.

Premijer Vučić izjavio je ranije da će novi ministar morati da se posveti rešavanju velikih problema, stvaranju sistemskih rešenja za rast i napredak srpske privrede.

Sertić je po objavljivanju da je kandidat za ministra privrede poručio da su reforme neophodne kako bi srpska privreda bila postavljena na noge. On je naveo i da će, ukoliko se potvrdi njegov izbor u Skupštini, raditi kao i ne mestu predsednika PKS - u najboljem interesu srpske države i privrede.

Kandidat za ministra privrede osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu. Cclan je borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlokolica

    3. septembar 2014 | 11:35

    Kakavu su privredu ostavili za sobom , ni tri Sertica ne bi bila dovoljna da pomognu.

  • Mladen

    3. septembar 2014 | 11:30

    Ako je za Evropu najbolji menadzer, dobro ce nam doci njegove vestine.

  • Stepanovic

    3. septembar 2014 | 11:29

    Boljeg, za vrucu fotelju , nemamo niti se ko utrkuje da sedne u istu, sto govori o trenutnom stanju u privredi posle proslih vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA