Ministri dali krv u dobrovoljnoj akciji (FOTO)

Ministri odbrane i privrede učestvovali su u dobrovoljnoj akciji davanja krvi i izjavili da se nadaju da će odziv građana na ovakve akcije biti veliki, jer "Srbiji su uvek potrebni jedinstvo i solidarnost"

  • 10

Ministri odbrane i privrede Bratislav Gašić i Željko Sertić učestvovali su danas u dobrovoljnoj akciji davanja krvi zaposlenih u Vladi Srbije i Ministarstvu odbrane.

U akciji koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Institut za transfuziologiju i hemobiologiju Vojnomedicinske akademije u specijalnom transfuziološkom autobusu ispred MO, krv mogu, osim zaposlenih u Vladi i MO, mogu da daju i svi građani dobre volje.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da očekuje veliki odziv građana u dobrovoljnoj akciji, poručivši da su Srbiji uvek poterbni jedinstvo i solidarnost.

- Tu smo da pomognemo našim građanima. Očekujem da prikupimo veliki broj jedinica krvi, pre svega za VMA, ali smo dogovorili da višak predamo KBC-u. Srbiji uvek treba jedinstvo i solidarnost. Kada se Srbi ujedine onda nam mnogo lakše ide u mnogim sferama života - rekao je Gašić, dodavši da mu je drago da pomogne posebno jer, kako je istakao, ima retku krvnu grupu.

Ministar privrede Željko Sertić objasnio je da je današnjim činom podržao akciju Ministarstva odbrane kao čin zajedništva, pomoći i solidarnosti onima kojima je to potrebno.

- Zajedništvo i solidarnost su nam potrebni kako bismo se i ekonomski izvukli na talas koji želimo - izjavio je Sertić.

Načelnik VMA brigadni general Marjan Novaković objasnio je novinarima da je današnja akcija samo jedna u nizu koju organizuje Institut za transfuziju i hemobiologiju VMA.

- Institut često organizuje ovakve aktivnosti širom Srbije. Izuzetno je bitno na vreme obezbediti dovoljnu količinu krvi, ne samo za povrede, već i za planske operacije koje iziskuju potrebu transfuzije - rekao je Novaković, dodavši da je odziv građana i vojnika u kasarnama Vojske Srbije uvek "izuzetno dobar".

Današnja akcija trajaće do 16 sati, dok građani koji žele da daju krv mogu to da učine svaki dan od 7.45 do 18 sati u Institutu za transfuziologiju i hemobiologiju VMA u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA