DAČIĆ I FERHOJGEN: Srbija spremna za članstvo u EU

Prvi potpredsednik Vlade je na sastanku s bivšim poslanikom Bundestaga naglasio da je Srbija spremna za pregovarački proces, a Ferhojgen je ocenio da je Srbija sada spremnija za članstvo nego što su to bile zemlje koje su 2004. i kasnije postale članice Unije

  • 5

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i bivši evropski komesar za proširenje Ginter Ferhojgen istakli su danas da je Srbija spremna za članstvo u Evropskoj uniji.

Ferhojgen je ocenio da je Srbija sada spremnija za članstvo nego, što su to bile zemlje koje su 2004. i kasnije postale članice Unije.

On je naglasio da oseća snažnu obavezu da se založi za Srbiju u EU i da će to i činiti, između ostalog, i zato što smatra da ponašanje prema našoj zemlji u prethodnom periodu nije uvek bilo korektno.

- EU treba da nastavi sa politikom proširenja, jer je to u interesu svih članica Unije, kao i da perspektiva članstva predstavlja veliki podsticaj sprovođenju političkih, ekonomskih i društvenih reformi u zemljama kandidatima za članstvo - istakao je Ferhojgen.

Dačić, koji je i šef srpske diplomatije, istakao je da je prvi spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji i dodao da je naša zemlja potpuno spremna za pregovarački proces.

Dačić, koji je i šef srpske diplomatije, izrazio je nadu da će Ferhojgen svojim iskustvom pomoći Srbiji na putu ka EU i naglasio da je naša zemlja spremna za jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa sa SR

Nemačkom.

Fehojgen, istaknuti član Socijaldemokratske partije Nemačke i bivši poslanik Bundestaga boravi u Beogradu povodom učešća na konferenciji „EU i Zapadni Balkan 2020“. On se sastao i sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusica

    16. septembar 2014 | 16:59

    treba da se napravi referendum gradjana u vezi clanstva Srbije u EU. ko je za a ko je protiv. pa tek onda da se pregovara za clanstvo u EU.

  • Ujka Baja

    16. septembar 2014 | 22:41

    Samo dva komentara! Ne mogu da verujem,zar nikoga ne interesuje ulazak u EU?

  • mrSale71

    17. septembar 2014 | 08:49

    Da li se taj Ferhojgen išta pita u EU?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA