PRAVA PODRŠKA PRAJDU: Ivan Tasovac ide na Paradu ponosa!

Ministar kulture i informisanja ocenio da bi ličnim primerom trebalo da pokažemo toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice

  • 0

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac razgovarao je s predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd Markom Ilićem i Bobanom Stojanovićem o unapređenju saradnje institucija LGBT zajednice i pružio podršku održavanju ove manifestacije.

Predstavnici organicacionog odbora Parade ponosa Beograd pokazali su razumevanje za složenu situaciju u društvu, ali su istakli da je poštovanje manjinskih prava tekovina modernog društva i da je neophodno stvarati uslove za njihovo unapređivanje.

Ministar Tasovac je ocenio da bi ličnim primerom trebalo da pokažemo toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice.

Na sastanku je istaknuto da je neophodno garantovati slobodu okupljanja i bezbednost učesnicima Parade ponosa i zaključeno da su se stekli uslovi da Srbija, kao multikulturalna zemlja, uvaži i prihvati vidove različitosti.

To podrazumeva i širenje svesti o postojanju LGBT zajednice i prihvatanja njenih pripadnika kao sugrađanja sa istim pravima. Takođe je naglašeno da Ministarstvo kulture i informisanja ostaje otvoreno za saradnju, koja podrazumeva davanje ravnopravne mogućnosti svima, pa i LGBT zajednici, da svojim projektima aplicira za finansijsku podršku Ministarstva, u okviru redovnih javnih konkursa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA