Vučić: Bez brige, poruka Kirbija upućena je Rusiji, a ne Srbiji!

Upitan kakvu poruku je Kirbi želeo da pošalje, premijer Srbije je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu"

  • 22

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poruka američkog ambasadora Majkla Kirbija u vezi sa posetom ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji pitanje upućeno ruskoj strani, a ne Srbiji, i da su to njihovi odnosi u koje on, kako je rekao, "ne bi ulazio".

- To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio - rekao je Vučić novinarima u Subotici.

Vučić je dodao da američki ambasador nije tražio uvođenje sankcija i da ne vrši pritisak na Srbiju, te da je Kirbi "dobar čovek i odličan ambasador".

Upitan kakvu poruku je Kirbi želeo da pošalje, Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu".

Američki diplomata je u intervjuu "Večernjim novostima" ocenio da su odnosi Srbije i SAD veoma dobri, ali je povodom najavljene posete ruskog predsednika Beogradu, upitao - ako se to desi, zašto Vladimir Putin dolazi?

- Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu. Još nije sigurno da li će Putin doći, ali ako se to desi - zašto dolazi? Zbog proslave oslobađanja Beograda? A Beograd je oslobodila i Treća ukrajinska armija, kao deo Crvene armije - rekao je Kirbi u intervjuu za beogradski dnevnik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sovjet

    18. septembar 2014 | 11:29

    Ove nebuloze o 3. ukrajinskoj armiji su neverovatne! Prvo, nije u pitanju 3. ukajinska ARMIJA, već III ukrajinski FRONT, koji sa Ukrajinom ima veze toliko što se prostirao na delu ukrajinske teritorije. Postojali su i I, II i IV ukrajinski, pa..!? Budući da nije bilo ruskog, već beloruskog i zapadnog fronta još, ispada da Rusi u II Svetskom ratu nisu ni učestvovali! Isto tako, bili su i I i II baltički, pa jel to znači da su Estonci, Letonci i Litvanci tu vodili glavnu reč i zaslužni za uspehe!? Smešno! Šta ćemo sve doživeti sa ovim izvrtanjem istorije, neverovatno!

  • SUNCE

    18. septembar 2014 | 11:37

    JA MISLIM DA JE PORUKA UPUCENA VAMAI SVIMA NAMA KOJI TE PODRZAVAMO, PREMA TOME, JA OCEKUJEM OD VAS, GOSPODINE VUCICU DA ODGOVORITE OVOM PICOPEVCU, ONAKO KAKO DOLIKUJE, DIPLOMATSKI, NA FIN NACIN, .... NA PRIMER, MOZETE MU PISLATI SMS PORUKU,- BATINA IMA DVA KRAJA-....

  • DEJANA

    18. septembar 2014 | 12:35

    Putin dolazi u Beograd cistih ruku i mirne savesti zato sto Rusi nisu nikada bacali bombe na Beograd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA