MIHAJLOVIĆ: Nemam informaciju da bi Beko bio dobar za Železnicu!

- Za mene je nebitno da li se neko zove Antić, ili da je on Beko. To preduzeće mora da dobije dobrog direktora koji nije kompromitovan. To je najvažnije za bilo koje preduzeće, naročito kada su u pitanju javna - istakla je ministarka

  • 16

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da nema informaciju da bi Milan Beko mogao biti naslednik direktora Železnice Srbije Dragoljuba Simonovića.

Mihajlovićeva je rekla da o Beku nije bilo reči na Kadrovskoj komisiji Vlade, kojoj ona predsedava, niti je takva informacija dolazila od Vlade, a u intevrjuu za Politiku je istakla da ne utiče na to ko će se prijaviti na konkurs.

- Nekoliko puta sam rekla svoj stav uopšte u vezi s direktorima, pa i kada ste pominjali Beka. Rekla sam samo jednu stvar - Železnice, pogotovo u situaciji u kojoj se nalaze i koja je vrlo teška, ali i svako drugo preduzeće, mora da dobije čoveka koji je spreman da radi, ko nije kompromitovan u bilo kom smislu te reči. To su ogromni sistemi kojima su potrebni direktori koji su dobri menadžeri i u koje ljudi iz tih sistema mogu imati poverenje - rekla je ona.

Na novinarsku konstataciju da premijer Aleksandar Vučić misli da je Beko taj čovek koji bi bio dobar za Železnice, Mihajlovićeva je rekla da joj nije poznato da on to misli niti je čula da je tako rekao u bilo kom trenutku, a na pitanje da li je o tome razgovara s premijerom, Mihajlovićeva je rekla da premijer hoće rezultate i efikasna javna preduzeća.

- On je bio vrlo jasan, razgovarao je s privrednicima ali tada nije rekao ono što su mediji izgleda hteli da čuju. Ali, kako da vam kažem, kao kad smo pričali o energetici, za mene je nebitno da li se neko zove Antić, ili da je on Beko. To preduzeće mora da dobije dobrog direktora koji nije kompromitovan. To je najvaznije za bilo koje preduzeće, naročito kada su u pitanju javna preduzeća - istakla je ministarka i dodala da trenutno samo u Železnicama ima u realizaciji projekte koji su u vrednosti od 1,2 milijarde evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lelemood

    21. septembar 2014 | 13:43

    Mmm... gospodjo...

  • dr dabic

    21. septembar 2014 | 07:54

    Beko moze voditi fk zeljeznicar. Iz sarajeva ili masinovoda

  • Maca

    21. septembar 2014 | 18:55

    Upravo tako. Direktor svakog preduzeća u Srbiji mora profesionalno obavljati svoj posao bez obzira kako se zove, čiji je muž, brat i slično.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA