RRA: Nije zabranjeno emitovanje "Insajdera"

Sve informativne emisije mogu da se emituju tokom kampanje, dok u emisijama zabavnog tipa političari neće moći da učestvuju

  • 0

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Peković negirao je danas pisanja pojedinih medija da emisija "Insajder" neće moći da se emituje do izbora, ističući da se radi o emisiji informativnog tipa i da takve stvari mogu da se emituju tokom kampanje.

- Apsolutno nije tačno da "Insajder" neće moći da se emituje pre 7. maja, jer je to emisija informativnog tipa i po našoj klasifikaciji i po klasifikaciji TV B92, na kojoj se emituje. A sve informativne emisije mogu, bez problema, da se emituju tokom kampanje - naglasio je Peković.

On je precizirao da se uputstvom RRA, koje se tiče ponašanja emitera tokom kampanje, u Članu 10. propisuje da se stranački funkcioneri, nosioci izbornih lista ili kandidati na tim listama ne mogu pojavljivati u zabavnim, dokumentarnim, igranim i filmskim programima kako bi se zaštitili građani od indirektnog političkog marketinga i humanizovanog predstatavljanja političara.

- To se, naravno, ne odnosi na informativne emisije, ali ni na filmove koji su snimljeni pre 20 ili 40 godina, već na ono što je aktuleno i što se sada trenutno snima i dešava - napomenuo je Peković.

Tako političari, kako je naveo, neće moći da gostuju u emisijama kao što je "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ili "Amidži šou" dok traje kampanja.

- To se, na primer, ne odnosi na emisiju "Piramida", u kojoj su nedavno gostovala dva političara, budući da se takođe radi o emisiji informativnog tipa - dodao je Peković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA