REKONSTRUKCIJA NAPADA NA JORGOVANKU: Evo šta se zaista dešavalo kada je manijak upao u sobu guvernera Srbije! (FOTO)

Napad manijaka na guvernera NBS Jorgovanke Tabaković u crnogorskom hotelu "Maestral" uzburkao je srpsku javnost, a naš portal donosi vam punu istino o tome šta se dešavalo u sobi broj 1409 i kako je manijak uspeo da pobegne!

  • 25

Incident koji se dogodio prošlog četvrtka u hotelu "Maestral" kada je manijak upao u sobu Jorgovanke Tabaković i napao je, a o čemu je Telegraf.rs prvi pisao, uzburkao je srpsku javnost, mi vam, međutim sada, donosimo kompletnu rekonstrukciju ovog događaja, kao i šta se tačno dogodilo u sobi 1409!

Kao što je naš portal prvi pisao guvernerka Narodne banke Srbije učestvovala je na ”Miločerskom razvojnom forumu 2014″ u organizaciji Društva ekonomista i menadžera Crne Gore, a na panel diskusiji broj VI pod nazivom: “Očekivanja od banaka”, zajedno s ministrom finansija Crne Gore Radoje Žugićem, guvernerom Centralne banke Crne Gore Milojicom Dakićem i mnogim drugima. Međutim, kada je bila pauza Jorgovanka Tabaković se uputila u svoju sobu da se "presvuče i istušira", a tamo je zatekla lopova kako pretura po njenim stvarima.

Kako saznaje Telegraf.rs manijak je zapretio guvernerki Srbije da ne sme da zove pomoć, sve dok on ne pobegne, zatim se preko terase dao u beg!

Prema našim saznanjima iz izvora bliskih policiji Crne Gore kamera na krovu hotela, koja nadgleda i snima čitav prostor zabeležila je ovaj "filmski beg" provalnika, a on je predat policiji u Budvi i očekuje se da će biti prosleđen srpskim organima reda.

- Lopov se kao pravi profesionalac spušta se na terasu sobe ispod i sa najviše osam metara skače na travnjak ispred hotela, odakle se udaljava se u mrak gotovo nečujno i nestaje. Sve se to vidi na snimku kamere sa vrha "Maestrala" - kaže naš sagovornik iz policije.

Kako za Telegraf.rs kažu radnici hotela (iako su se tamo skoro svi "zavetovali na ćutanje") guvernerka Jorgovanka Tabaković došla je na ovaj ekonomski forum sama bez pratnje i obezbeđenja, a sem nekoliko policajaca Crne Gore nije bilo drugog obezbeđenja ni na "Miločerskom razvojnom forumu", kao ni u samom hotelu gde se dogodio incident.

- Mnogo je slučajnosti koje prete ovaj slučaj. Lopov kao da je znao da je guvernerka došla sama i bez obezbeđenja, zatim znao je njen broj sobe, kao i kuda da se kreće, a da ga bezbedonosne kamere ne mogu bolje snimiti - objašnjava naš sagovornik.

Prema svedočenju guvernera NBS i izvorima iz crnogorske policije koje je u današnjem broju objavio Nedeljnik, napadač je u hotel došao u 4.50 ujutru, a napustio ga u 5.12. Znao je kuda ide – pravo u sobu vroj 1409, u kojoj je bila Jorgovanka Tabaković.

- Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni iPad, ni pasoš, ni novčanik iz torbe… Ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe s lekovima za srce – priča Tabakovićeva.

Ona je istakla je da nije nepoznato da je ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako pije lekove upravo iz tog nesesera.

Guvernerka ne želi da prejudicira da li je cilj bio da se ona zastraši ili čak ubije (a da egzekucija liči na prirodnu smrt), niti ulazi u motive i potencijalne nalogodavce, ali dodaje da ima poverenja u nadležne organe Srbije i Crne Gore, pa će sačekati da vidi šta će oni preduzeti.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    26. septembar 2014 | 10:18

    Koji je to sastanak od 4h ujutru???

  • klinsman

    26. septembar 2014 | 09:51

    Pa kakvo je to predavanke u 5 ujutru? :) a ona ide da se presvlavi i kupa? :)))

  • M4

    26. septembar 2014 | 08:50

    Nemoguce je da savetovanje ima pauzu u pet ujutro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA