NS očekuje izbornu pobedu sa SNS

NS smatra da se na izborima bira između dva bloka - SNS i DS

  • 0

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da NS očekuje ubedljivu izbornu pobedu koalicije koju će predvoditi Srpska napredna stranka.

"Izbori su blizu i očekujemo da građani na njima glasaju za korenite reforme i promene. Očekujemo ubedljivu pobedu i situaciju sličnu kao u Hrvatskoj, gde su građani, željni promena, glasali za opozicione stranke", rekla je Filipovska.

Ističući da će NS nastupiti u koaliciji sa SNS, Filipovska je ocenila da će se na izborima odlučivati između dva bloka.

"Ovi izbori su referendumsko pitanje između bloka koji predvodi SNS i bloka koji će predvoditi DS", rekla je ona i dodala da očekuje da građani na izborima pokažu da ne žele politiku DS, koja je dovela do visoke korupcije, velike nezaposlenosti, pada standarda...

Ona je aktuelnu vlast optužila i da je vreme novogodišnjih i božićnih praznika koristila za sticanje političkih poena, tako što je preduzimala mere koje nije u prethodne četiri godine svoje vlasti, poput smanjenja trgovačkih marži.

NS, prema njenim rečima, očekuje i da se sve stranke pre izbora opredele sa kim će ići u postizborne koalicije, kako bi građani znali kome će na kraju ići njihovi glasovi.

Dubravka Filipovski je rekla da će NS na izborima nastupiti u koaliciji sa SNS, Pokretom socijalista i Pokretom snaga Srbije, a da nikako ne može sarađivati sa DS, G17 plus, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i ostalim strankama iz korpusa stranaka koje su Srbiju dovele "na ivicu propasti".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA